Karaman’ın Yeşildere Köyü Kayaönü Ova mevkiinde başlatılan arazi toplulaştırma çalışmaları yerel halkı memnun etmedi. Yapılan toplulaştırma çalışmalarının kayıplara sebep olduğunu dile getiren köylüler, iş makinelerinin bahçelerinin sulama borularına ve çevredeki ağaçlara zarar verdiği ifade ederek yapılan çalışmalara karşı sert tepki gösterdi.

Mülk sahiplerinin rızası alınmadan, kendilerine tebliğ edilmeden ve hali hazırda bir yolun olduğunu ileri süren köylüler, çalışmaların yapıldığı mevkide bir araya gelerek yaşadıkları mağduriyeti son bulmasını için yetkililere seslerinin duyurmak istedi.

O anlar ise cep telefonu kameralarına yansıdı.

KAMPANYA BAŞLATILDI

Yapılan yol çalışmaları nedeniyle yüzlerce ağacın kesildiğini ifade eden Ayşe Sümeyye Özcan kampanya başlattı. “Nefes mi? Yol mu?” diyerek tepkisini gösteren Özcan, “Karaman-Ereğli yolu arası yol genişletme çalışmaları yüzünden yüzlerce ağaç kesiliyor, bizim bahçemizdeki bahar gelirken çiçek açmış ağaçların kıyımı henüz bugün yapıldı, nasıl olur da yol nefesten daha değerli olur? Hiç mi düşünülmedi bunun bir izahı var mıdır, kocaman yemyeşil ağaçlara yol uğruna kıymak cahillik midir canilik midir nasıl bir düşüncesizlik nedir bunun kazanımı varsa şayet bir izahı içimizi soğutup ikna edilmeyi hak etmiyor mu yılların emeği” dedi.

Kampanyaya katılmak için tıklayınız.