Ruh Sağlığı hastalıklarının tedavisinde, seyrinde ve takibinde sosyal etkinliklerin önemli bir yeri olduğu ve sosyal tedavinin uygulanmasının gerekliliğine inanan TRSM çalışanları yazı karşılamak için böyle bir etkinlik gerçekleştirildiği bildirildi.
TRSM Sorumlu Hekimi Psikiyatri Uzmanı Dr. Mustafa Bayraktutan yaptıkları etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada Merkez olarak faaliyetlerinin hasta ve hasta yakınları için rol model olduğunu vurguladı. Uz. Dr. Mustafa Bayraktutan “ tecrübeli ekibimizle hasta ve hastalarımızın ailelerini de kapsayan bu tür sosyal tedavi yaklaşımlarının olumlu katkılarını gözlemliyoruz. TRSM’de yapılan terapiler kapsamında farklı sosyal etkinliklerimiz devam edecektir.” Dedi. 
Yaza merhaba etkinliğine kursiyerlerin temiz hava ve çam kokusu eşliğinde yürüyüşle başladıkları belirten Uz. Dr. Bayrakutan “ Çamlık içerisinde bulunan ahşap gözetleme kulesinden Karaman manzarasını seyreden kursiyerlerimiz birçok defa Çamlık’a gelmelerine rağmen kuleyi ilk defa gördüklerini ve manzaranın huzur verdiğini belirttiler. Bunun yanında hayatımda ilk defa çamlığa geliyorum, teşekkür ederim diyen kursiyerlerimiz de bulunuyor” şeklinde konuştu. 
Yapılan pikniğin ardından çeşitli grup oyunları, ödüllü sorularla hoş vakit geçiren ekip üyeleri, ayrıca daha sonra el işi faaliyetinde kullanmak üzere Çamlık’ın simgesi olan kozalaklardan topladı.