Vali Meral yayınladığı mesajında; “Ülkemizin ve milletimizin birlik ve beraberliğini pekiştiren yardımlaşma duygularının yoğun olarak yaşandığı, dargınlıkların ve kırgınlıkların unutulduğu, kardeşlik duygularının en üst seviyeye ulaştığı bir Kurban Bayramına daha kavuşmanın mutluluğu ve heyecanı içerisindeyiz.

Bayramlarımız birleştirici ve bütünleştirici özelliğiyle toplumsal yaşamımız içerisinde önemli bir yere sahiptir.

Bayramlarımızın oluşturduğu manevi ortamları iyi değerlendirmeli; düşmanlıkların unutulması, dostlukların pekişmesi, yoksul ve düşkün olanların hatırlanması ve muhtaç olanlara yardım elinin uzatılması bakımından önemli bir fırsat olarak görülmelidir.

Bütün bu değerleri özünde barındıran dinimizin anlamlı günlerinden biri olan Kurban Bayramı, özellikle yardımlaşma, dayanışma ve paylaşmayı simgelemektedir. Bu vesileyle toplumsal birliğimizi daha da güçlü tutmalı, her türlü dayanışmayı ve bütünlüğü en güçlü şekilde göstermeliyiz.

Bayram süresince, ülkemiz genelinde olduğu gibi ilimizde de siz değerli Karamanlı hemşehrilerimizin, bayramını rahat ve huzurlu bir şekilde geçirebilmesi için ilgili kurumlarca gerekli tüm tedbirler alınmıştır.

Vatandaşlarımızın ve özellikle sürücülerimizin trafik kurallarına her zamankinden daha fazla riayet etmelerini, aşırı hız, yakın takip gibi trafik kuralı ihlâllerinden kaçınmalarını, uykusuz, yorgun araç kullanmamalarını, her bir trafik kuralının en az bir hayat kadar değerli olduğunun bilinci içerisinde sevdikleriyle kazasız, sağlıklı ve iyi bayramlar geçirmelerini diliyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle mübarek Kurban Bayramının ülkemize ve dünyaya huzur ve barış getirmesi temennisiyle Karamanlı hemşehrilerimin Kurban Bayramını içtenlikle kutluyor, sağlık ve mutluluk dileklerimle selâm, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.