Toprak, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, 19 Mayıs'ın "Ey yükselen yeni nesil, gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve sürdürecek olan sizlersiniz." diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Türkiye'nin istiklal ve istikbali için başlattığı mücadelenin filizlendiği gün olduğunu vurguladı.

Bu zaferin gençliğe inanan ve güvenen bir liderden miras olarak alındığını, Türkiye'nin gençlerinin o gün aldığı sorumluluğu bugün de yerine getirerek bu mirası taşımaya devam edeceğini aktaran Toprak, şunları kaydetti:

“Ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine ulaştırmak için gece gündüz çalışan ve bu amaçla gençlerle birlikte yol yürüyen, onlara özgüven aşılayan, önlerindeki prangaları kıran Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde 2023, 2053 ve 2071 hedeflerimiz için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nda başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatanın bağımsızlığı için canını veren tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.”