TUİK Konya Bölge Müdürü İsmail ÇAPOĞLU ve Mehmet VARAN Karaman TSO Başkanı Mehmet Toktay'ı Makamında Ziyaret Etti 
Türkiye İstatistik Kurumu Konya Bölge Müdürü İsmail ÇAPOĞLU ve Mehmet VARAN Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa TOKTAY'ı makamında ziyaret ettiler.

Ziyarette Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa TOKTAY ile  internet üzerinden veri toplama yöntemi ile ilgili konuda görüşüldü.

Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa TOKTAY konuyla ilgili yaptığı açıklamada;

“Türkiye İstatistik Kurumu, dünyada ve ülkemizde sürekli gelişen teknolojiye ayak uydurmak, işgücü ve zaman maliyetini en aza indirmek, zamanlı veri üretimi yapabilmek amacıyla işyeri bazındaki tüm araştırmaları 2014 yılı Ocak ayından itibaren sadece internet (Web) üzerinden gerçekleştirilecek olup kağıt ortamında veri derlemeyecektir. 

Uygulama çerçevesinde işyerlerinden daha önce kağıt ortamında veya e-posta yoluyla toplanan, uzun zaman ve zahmetli bir süreç gerektiren veri toplama yöntemi yerine çağın gereklerine uygun olarak internet üzerinden veri toplanacaktır. Bu kapsamda İşyerlerine tüm anketlerde kullanacağı ve sadece kendileri için üretilen bir kullanıcı adı ve şifre verilecek olup, bu şifre ile  istenen bilgilerin veri girişi önceden belirlenmiş tarihlerde www.tuik.gov.tr web adresinden girilerek ulaşılacak olan “veri giriş ekranından” kendileri tarafından doğrudan internet üzerinden girilecektir. Üyelerimize, çalışmaya vereceği katkıdan dolayı şimdiden teşekkür eder, işlerinde başarılar dilerim.” dedi.