ŞEKER, mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Türk basınında sansürün kaldırılmasının 111. yıl dönümünde tüm basın mensuplarının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum.

Basın, demokrasinin vazgeçilmez kurumlarından biridir. Basının, doğru ve tarafsız haber vermek, olaylar ile ilgili toplumu aydınlatmak, yaşanan olumsuzlukları sorgulayarak kamu yararını ilgilendiren konularda kamuoyu oluşturma gibi çok önemli işlevleri vardır.

Değerli basın mensuplarımız gece, gündüz, yaz, kış demeden her türlü zor şartta görevlerini icra etmekte toplumdaki çok sesliliğin ve düşünce özgürlüğünün gelişmesine ve korunmasına çok önemli katkı sunmaktadırlar.

Kişisel hak ve özgürlükleri temel alarak, tarafsız bir anlayışla tarihimizin her döneminde, milletimizin gözü, kulağı ve sesi olma, toplumun haber alma hakkına katkıda bulunma görevini başarı ile yerine getiren değerli basın mensuplarımız her türlü övgü ve takdiri hak etmektedirler.

Bu duygu ve düşünceler ile başta ilimizde faaliyet gösteren gazete, televizyon, radyo, dergi, internet gazeteleri ve haber ajanslarının temsilcileri olmak üzere tüm basın mensuplarımızın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı'nı en kalbi duygularımla kutlar, sağlık, başarı ve esenlikler diler, hayatlarını kaybeden tüm basın mensuplarımıza da Yüce Allah’tan rahmet dilerim." Dedi.