“TÜMTAL Kariyer Günleri" "Hayal Et, Hayalet Olma" sloganıyla ikinci buluşmasında gazeteci Halime Kirazlı öğrencilerle buluştu.

TÜMTAL’ın bu sene hayata geçirdiği Kariyer günlerinde ikini konuğu gazeteci Halime Kirazlı oldu. Lisenin 2012 yılı mezunu olan Kirazlı, öğrencilerle lise ve üniversite hayatından mesleğe dair tüm deneyimlerini paylaştı. Soru cevap şeklinde ilerleyen programda öğrenciler aynı sıraları paylaşmış olduğu konuklarını sorularıyla terletti.                                                     

Programla mezun öğrencilerin akademik, mesleki hayal ve planlarını öğrencilere aktarması hedefleniyor. Mezun öğrencilerin aynı okuldaki öğrencilere aktardıkları deneyimlerle geleceklerine dair farkındalık oluşturması bekleniyor.

Bu bağlamda "Kariyer Günlerini"nin ilki dizi, sinema ve tiyatro oyuncusu Adnan Mehmet Ali Aslan’ın, ikincisi ise gazeteci Halime Kirazlı’nın katılımıyla 30 Eylül günü TÜMTAL konferans salonunda gerçekleştirildi.

Programda muhabirlik deneyimlerini aktaran Kirazlı, yaptığı ilk haberden yaptığı ilk staja, gazetecilik mesleğini nasıl seçtiğine ve bu süreçte yaşadığı tüm zorlukları öğrencilere aktardı. Öğrencilerin soruları ve fotoğraf çekiminin ardından program sona erdi.