Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşma yapan Vali Tuncay Akkoyun, ”Birazdan Cuma namazını edâ edeceğimiz Câmii’mizin inşa edilmesinde katkıları olan Mustafa Küçükaladağ’a ve emeği geçen tüm vatandaşlarımıza en içten şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

“Tarih Boyunca Câmiilerimizin Minarelerinden Yankılanan Ezanlar Ve Şehâdetler Bağımsızlığımızı Simgelemiştir.”


Konuşmasının devamında minarelerden yükselen ezanların ve şehadetlerin bağımsızlığımızın simgesi olduğunu vurgulayan Vali Tuncay Akkoyun, “Tarih boyunca câmiilerimizin minarelerinden yankılanan ezanlar ve şehâdetler bağımsızlığımızı simgelemiş, Milletimiz camilerde aynı kubbenin altında saf olarak birlik ve beraberliğini perçinlemiş, vaaz kürsüleri ve minberlerden aktarılan hakikatler toplumumuzun yolunu aydınlatmıştır.” ifadelerini kullandı.

“Câmiilerimizi Çocuk Cıvıltılarıyla Süslemeliyiz.”

Câmiilerimizin ilim ve hikmetin merkezi olduğunu söyleyen Vali Tuncay Akkoyun, “Câmiilerimiz içerisinde sadece namazların kılındığı bir mekânın ötesinde öğrenmenin, ilmin ve hikmetin de merkezidir. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın ve gençlerimizin ellerinden tutarak camilerimize getirmeliyiz. Sosyal etkinlikler yaparak camilerimizi çocuk cıvıltılarıyla süslemeliyiz. Zira câmiilerimizde çocuklarımızı ve gençlerimizi göremiyorsak gelecek adına endişe duymalıyız.” şeklinde konuştu.”

Açılış programına Ak Parti Karaman Milletvekilleri Dr. Recep Şeker ve Av. Selman Oğuzhan Eser, Ak Parti Karaman İl Başkanı Abidin Çağlayan, kurum amirleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.