Her sene Balkusan köyünde büyük bir coşkuyla kutlanan Türk Dil Bayramının bu yıl ki gerçekleştirilen programında, ilk olarak Karamanoğlu Mehmetbey Türbesi ve geçtiğimiz yıllarda aramızdan ayrılan Devlet Eski Bakanımız Fikret Ünlü’nün mezarı başında ziyaret edilerek dualar edildi.

Ermenek Kaymakamı Hacı Osman Hökelekli tarafından günün anlam ve önemini belirten kısa bir konuşmanın yapılması ve programa katılan protokolün Ramazan Bayramını kutlamasıyla program sona erdi.

Bugün saat 14:00’de Balkusan’da gerçekleşen törene Ermenek Kaymakamı Hacı Osman Hökelekli, İl Genel Meclis Başkanı Eyyup Çayır, Ermenek Belediye Başkanı Atila Zorlu, İlçe Jandarma Komutanı Nuh Yıldız, İlçe Emniyet Müdür V. Safa Gürbüz ile İl Genel Meclis Üyeleri, Çevre İlçe Belediye Başkanları, İlçemiz Siyasi Parti Başkanları, Karamanoğlu Mehmet Bey Dil ve Kültür Derneği Başkanı Habip Çalışkan ve vatandaşlar katıldı.

Törenin ardından açıklamalarda bulunan Ermenek Belediye Başkanı Atila Zorlu: “Sevgili hemşherilerim bu sene 13 Mayıs’ta hem Ramazan Bayramını hem 13 Mayıs Türk Dil Bayramı’nın 744. Yılını kutlamanın burukta olsa coşkusunu yaşıyoruz. İnşallah önümüzdeki bayramlarda gönlümüzden geçtiği gibi hem dil bayramlarımızı hem de dini ve milli bayramları çocukluğumuzdaki güzellik ve şenliklerle kutlamayı ümit ediyorum. Bu vesileyle Balkusan’dan Türkçe’nin Başkenti Ermenek’ten Fikret Ünlü abimizin mezarından tüm hemşehrilerimize selam gönderiyoruz. Dil Bayramınız kutlu olsun Ramazan Bayramınızda mübarek olsun” ifadelerine yer verdi.