3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Belediye Başkanımız Kâmil Uğurlu; her bireyin aynı zamanda bir engelli adayı olduğunu ifade ederek, Belediye olarak birçok çalışmada engelli vatandaşlarımızı dikkate aldıklarını söyledi.
Karaman’da yaşayan her bireyi düşünmek zorunda olduklarını ve engelli insanlarımıza yönelik birçok imkân ve hizmet sunduklarını belirten Başkan Uğurlu: “Demokratik ve güçlü bir toplum olmanın esaslarından birisi insanların eşit fırsat ve imkânlardan yararlanmalarını sağlamaktır. Bizler de yerel yönetimler olarak engelli vatandaşlarımıza destek olmaya devam ediyoruz.

Karaman Belediyesi olarak bugüne kadar yaptığımız hizmet, yatırım ve uygulamalarda engelli kardeşlerimizin de aynı şekilde faydalanabilmeleri için gayret göstermekteyiz. Bu kapsamda aldığımız otobüsler, yaptığımız kaldırımlar, engelli parkları, ücretsiz şehir içi seyahat imkânı, beyaz baston, akülü tekerlekli sandalye dağıtımı gibi birçok hizmet ve uygulama ile engelli kardeşlerimizin hayatlarını kolaylaştırmada önemli katkılar sağladığımıza inanıyoruz.

Bu arada Türk Dili Parkı’nı, engelli hemşehrilerimiz için yeniden düzenliyoruz. Oyun bahçeleri, gerek yürüme gerekse görme engelliler için planlandı. Parkın içerisinde aşhane olarak hizmet verecek iki katlı binada da servis yapanlar, genel olarak engelli vatandaşlarımızdan seçilecek. 

Bu duygu ve düşüncelerle bütün engelli kardeşlerimize aileleriyle birlikte sağlıklı, huzurlu, mutlu ve engelsiz bir hayat diliyorum.”dedi.