Geçtiğimiz yıl Vali Hakkı Teke Ormanı’nın bulunduğu 500 bin metrekarelik alanda çalışmalarına başlanılan Türk Dünyası Kültür Parkı’nda çalışmalar aralıksız devam ediyor. Sahip olduğu fonksiyonları ile dikkat çeken bu önemli proje Karaman tarihinin en büyük sosyal ve yeşil alan projesi olma özelliğine sahip.

"Türkçe'nin Başkenti Karaman'ımıza yakışır bir projeyi hayata geçiriyoruz" diyen Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, şu açıklamayı yaptı. " Yıllardır şehrimizde nefes alacak, keyifli vakit geçirecek yeşil ve sosyal alanların eksikliği hep tartışma konusu olmuştur. Bu alanda son 3 yılda hayata geçirdiğimiz büyük ölçekli projelerle bu eksikliği ortadan kaldırıyoruz. Prof. Dr. Necmettin Erbakan Parkı, Piri Reis Parkı, Seyir Terasları ve Türk Dünyası Kültür Parkı gibi içerisinde bir çok ihtiyaca cevap verebilen yeşil ve sosyal alanlarımızla vatandaşlarımız daha yaşanabilir bir kent inşa ediyoruz.

Türk Dünyası Kültür Parkı Projemiz içerisinde; teras alanı ile birlikte toplam 4000 m² kır lokantası, mescit, kültür evi-müze, 5350 m² suni gölet, gölet üzerinde 40 metre açıklığa sahip asma köprü, 1450 m² yürüyüş ve bisiklet parkuru, kamelyalar, çocuk oyun grupları, wcler, lavabolar, yürüyüş yolları ve otoparklar bulunuyor. Mevcut yeşil dokuya ek olarak yaklaşım 60 bin m² alan üzerinde yeni bitkilendirme çalışması yapacağız. Çalışmalarda sona geldik. İnşallah 2018 yılı itibari ile Karamanımız son derece kullanışlı, modern ve estetik bir sosyal ve yeşil alana sahip olacak" dedi.