Yayınlanan mesajda; “15 Temmuz 2016 hainlerin ihanet finaline kalktığı kara bir teşebbüsün yıldönümüdür. Yine aynı gecenin sabahı Türk Milleti’nin ve onun evlatlarının destanlaştığı şafağın dualarla aydınlandığı silkinişin yıldönümüdür.

Asırladır farklı ihanet renklerini tanıyan bu Millet bu defa çok dilli, çok kurnaz ve çok metotlu bir örgüt tanımıştır. Yıllardır Türk Milleti’ni bir sülük gibi emen, değerlerini sömüren dünya emperyalistlerine uşaklık eden bu örgüt ihaneti olgunlaştırıp öldürücü hamlesini o gece yapmıştır. Bir Milletin kısa sürede ayıkıp meydanlarda ölüme koşma kararlılığına acziyet ve teslimiyetle yenilen bu örgüt efendisinin kucağına çekilmiştir.

Yıllardır bürokrat devşirmek, din kılıfıyla Anadolu insanını zehirlemek, Türk Milleti’nin gençlerini zihnen köle yaparak Man kurtlaştırmak, genç dimağların akli özgürlüklerini küçük yaştan itibaren ipoteklemek, insanımıza göz boyacılığı yaparak onları sömürmek, yöneticiler üzerinde şantaj, tehdit vs. her şeyi denemek bu örgütün bilinen yöntemleri olmuştur.

Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK’ün “Cumhuriyet fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ister” sözünün anlamına bir gün olsun kafa yormayanlar, üniversite okuyan bilgili gençlerin bu tuzağa nasıl düştüğünü anlayamazlar. Eğitim sistemimizin hedeflerinden bir tanesinin neden özgür birey olması gerektiğini düşünemezler. Köleliğe hazır bir zihin yapısı, mutlaka uşaklık yapacak bir efendi bulur. Sonra da bir devlet ve millet hem ekonomik hem dinsel hem siyasal bir savrulma yaşar. Öyleyse eğitim sistemimiz Allah’ın insanlara verdiği akıl özgürlüğünü önemsemelidir.

15 Temmuz 2016 bize şunu öğretmiştir. Yüce dinimiz öğrenilmeli ahlak nizamı olduğu hatırlanmalı ve şarlatanlara dikkat edilmeli. Fetö terör örgütü ve benzerlerinin tuzağına düşmemesi için sosyal devlet, gençler ve öğrencilerimize hizmette dinamik tutulmalıdır. Devlete, vatana, dine hizmetin kutlu bir sevda olduğu telkin edilmeli asalak bir yaşamın kültürümüzden uzak olduğu vurgulanmalıdır.

Türk Eğitim-SEN 15 Temmuz Ruhu ’nu milli bir refleks olarak algılamakta, birlik ve beraberliğin ihanet karşısında en büyük reçete olduğunu Türk Milleti’yle paylaşmaktadır: Türk Milletinin, Sağduyusu ve mücadelesiyle gurur duymaktadır” denildi.