Yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler yer verildi:

“2007’den bu yana Rüstem Ağa çiftliği gibi kullandığınız KMÜ’de size biat etmemiş liyakatli insanların da yönetim birimlerinde görev almaya başlaması mı karnınızı ağrıttı?

Evet, listeyi biz verdik; logomuzla, imzamızla vermeye de devam edeceğiz. Liyakat sahibi, dürüstlüğüne, çalışkanlığına kefil olduğumuz bu arkadaşlarımızın isimleri onların bilgisi ve isteği dışında, yönetimimizin takdiriyle sürecin içerisine dahil edildi. Çünkü bizim sendikacılık anlayışımızda görev istenmez, layık olana görev teklif edilir.

Listeden bir profesörün Meslek Yüksekokulu Müdürü olması mı liyakatsizlik?

Spor Bilimleri Fakültesinde bir kimya profesörü 6 yıl dekanlık yaparken etik oluyor da aynı fakülteye spor bilimci bir doçentin dekan yardımcısı olması mı liyakatsizlik?

İsimlerini zikrettiğiniz üç arkadaşımız da ehliyetli, liyakatli ve yıllarca KMÜ’ye hizmet etmiştir. Bu arkadaşlarımızın bilgisine, çalışkanlığına, dürüstlüğüne kefiliz ve KMÜ’ye değer katacaklarına inancımız tamdır.

Gelelim sizin liyakat anlayışınıza…

Kurum içerisinde liyakatli, ehliyetli, çalışkan, KMÜ’ye değer katabilecek onca personel varken liyakati hiçe sayarak EBS referansıyla kurum dışından fakülte sekreterliğine, daire başkanlığına; şeflikten fakülte sekreterliğine; memurluktan daire başkanlığına, memurluktan fakülte sekreterliğine, teknikerlikten şube müdürlüğüne, müftülükten önce fakülte sekreterliğine sonra daire başkanlığına, Konya Tarım Kredi’de mühendislikten Diş Hekimliği Fakültesi Sekreterliğine, Konya Meram Belediyesinden Tıp Fakültesi Sekreterliğine,  Ereğli Belediyesinden Kütüphanecilik ve Dokümantasyon Daire Başkanlığına, … Göreve getirilen arkadaşların ortak noktaları ehliyetsiz, liyakatsiz ve EBS’li olmaları –ha bir de - Konya’dan gelip gitmeleridir. (Haftada birkaç gün, lütfederlerse dört gün, beş gün geldikleri vaki değildir.) Bu arkadaşlar, Rektör Bey’in girişimleri sonucu hafta içi Karaman’da kalmaya başlamışlardır.

Kadro dağıtımında hakkını yediğiniz idari personel ve akademisyenden hiç bahsetmiyoruz. Sırtınızdaki kul hakları sizinle hak sahibi arasındadır.

EBS’nin dışında hiçbir sendikaya randevu dahi vermeyen önceki Rektörlerin bozduğu iç barış mevcut Rektör’ün devlet adamlığına yakışır ehliyet ve liyakate önem veren yönetim anlayışıyla, istişareye açık tavrıyla huzur bulmuştur. Bu durum mu sizi rahatsız etti?

EBS’li arkadaşlar, siz neyin mücadelesini yapıyorsunuz bilmiyoruz ama bizim mücadelemiz Karaman için, üniversitemiz için, eğitim için… Kendinizin zannettiğiniz KMÜ, Karamanımızın ortak değeridir.

Kişiye özel, ısmarlama atamalar yapamadığınız için çirkinleşiyorsunuz. Bizi ikiyüzlü ve ahlak yoksunu olarak suçlayanlar nasırlaşmış vicdanlarının ve obezleşmiş kibirlerinin esiri olmuşlardır. Ne demişler “ Merdi kıpti şecaat arz ederken sirkatin söylermiş.”

Takdir kamuoyunun…”