Konuyla ilgili olarak yapılan basına açıklamasında; “Bu gün 23 Nisan 2020. Meclisimizin açılışının 100. Yılı. Hiçbir kayıt ve şart olmadan gücün sadece millet iradesine kurumsal olarak devredildiği günün yıldönümüdür.

TBMM’nin dünyadaki diğer meclislerden çok farkı vardır. Netameli yılların, savaşların, imkansızlıkların içinde yapılan kongrelerle ve inanmış bir avuç insan tarafından kurulmuştur. Dünyanın insafsız güçlerinin yanında dahilde de azınlıkların her türlü zulümlerine karşı kurulmuştur.

Osmanlı Mebusan meclisinin tutumunu tanımayıp, asıl meşruluğun millete hem kurtuluş hem egemenlik vererek sağlanacağını bilerek kurulmuştur. Üyeleri bizzat kan ve barutun içindeyken, savaş adeta burnunun dibinde iken, temelinde şehitliğin ve gaziliğin harcı olarak berrak bir irade merkezi olarak açılmıştır.

TBMM’nin açılması Türk Milleti’nin dünyaya artık Ankara’nın surlarından cevap vermeye başlaması, saltanatsız ve icazetsiz ben buradayım özgürlüğe aşığım anlamını taşır.

Şüphesiz TBMM Gazi Meclis sıfatıyla değerli üyelerinin öngörüsü ve Mustafa Kemal Atatürk’ün geniş ufkuyla şekillenmiştir.

Düşmanın yurttan atışından İstanbul Hükümeti’nin saf dışı edilmesine kadar ülke içindeki azınlık ve bölücü isyanların bastırılmasından ülkede yaygın olan salgın hastalıklarla mücadeleye kadar her biri usta diplomasi gerektiren antlaşmalardan, büyük istihbarat çalışmalarına kadar, yapıla inkılâplardan uyarlık projelerine kadar birbirinden önemli nice konuları başarmış ve Türk Milleti’nin kalpgahı olmuştur. Düşman Polatlı’ya kadar geldiğinde Kayseri’ye taşınması konu olduğunda bunun Türk Milleti’nin özgüven ve psikolojisine çok ağır geleceği öngörülmüş adeta ölüm kalım mücadelesi verilmiştir.

O yüzden TBMM’nin açılışını 100. yılında daha büyük bir şevk ve coşku ile kutluyoruz. Başta Mustafa Kemal Atatürk ve tüm vatansever üyelerine minnettarlığımızı sunuyoruz. Türk Eğitim-SEN olarak emanetin farkında olduğumuzu tekrar ediyoruz.

Bu vesile ile dünya ve ülke olarak içinden geçtiğimiz şu salgın dönemlerinin yine birlik, dayanışma ve gayretle aşılacağını biliyor, öyle davranıyoruz. Tarihin çeşitli dönemlerinde de salgın hastalıkları böyle atlattığımızı milletimizle paylaşıyoruz.

Müslüman bir Türk olarak milli bayramımız Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olan TBMM’nin açılmasının gurunu yaşarken, ayrıca içinde mübarek günlerin gecelerin olduğu sevapların kesretten ölçüldüğü Ramazan Ayı’nın tüm İslam Alemine huzur getirmesini diliyoruz. Akıl, adalet merhamet ve liyakat gibi yüce dinimizin evrensel değerlerinin üzerinde düşünmeye ve feyz almaya davet ediyoruz” denildi.