Valilik Makamında gerçekleşen ziyarette Okul Müdürü Alime Kaya, okulun çalışmaları ve yıllık olarak çıkarılan Osmanlı Türkçesi gazetesinin içeriği hakkında Vali Tapsız’a bilgiler verdi. Okul öğrencileriyle de bir süre sohbet eden Vali Tapsız, okul yönetiminin öğrencilerle birlikte çıkardığı gazeteyi çok beğendiğini ifade ederek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Gazetenin 4. sayısı için “15 Temmuz Darbe Girişimi” konusunda röportaj veren Vali Tapsız, 15 Temmuz akşamı yaşanan darbe girişiminde canlarını bu ülkenin bağımsızlığına adayan şehitlere Allah’tan rahmet, gazilere ise minnet ve şükranlarını sundu. Türk Milletinin bu aziz vatan evlatlarını yüreklerine gömdüğünü belirterek, 15 Temmuz akşamı yaşanan darbe girişimi sonrasında şehit olan ve yaralanan vatandaşlarımızın Türk milletinin gönlünde asla unutulmayacak derin izler bıraktığını ifade etti.

Röportajın ardından Okul Müdürü Alime Kaya ziyaret anısına Vali Tapsız’a “Osmanlı Türkçesi” adlı gazetenin ilk sayısını sembolize eden tablo hediye etti.