Türk Ocakları Karaman Şubesi tarafından yapılan yazılı açıklamada; “Türk milleti tarihte pek çok badireler atlatmış, güçlü ve kadim bir millettir. Binlerce yıllık tarihinin hiçbir döneminde, sınırlarını başka ülkelerin masa başında cetvelle belirlemesine izin vermemiştir. Her karış toprağı şehit kanları ile sulanmış, kan dökmüş, can vermiştir. Al yıldızlı al bayrak, al rengini şehit kanlarından almıştır.

Türk milleti vatan, toprak, bayrak, devlet ve ülkesi için, inanç, değer ve kültürlerinin devamlılığı için ölmesini bilen bir millettir. Bizi başka milletlerle karıştıranlar, Suriyeli, Iraklı, Arap zannedenler, parçalamak, bölmek, sömürgesi altına almak isteyenler, Türk ile oyun oynamak isteyenler geriye dönüp tarihlerine bakıversinler.

Bahse konu olan millet; Türk milletidir. Yokluğa rağmen namusu için yedi düvelle savaşıp, kazanmış ve ülkesini “Tam Bağımsızlık” ilkesi üzerine kurmuş, tarihte asla manda kabul etmemiş, asla etmeyecek gene ve kana sahip bir millettir.

İdlip’de kahraman askerlerimize karşı yapılan saldırı ile Türkün Türk’ten başka dostunun olmadığı bir kez daha görülmüştür. İnşallah bu saldırı Büyük Türk Milletinin birliğine ve beraberliğine, dirilişine vesile olacaktır. 21. Yüzyıl da Türk’ün yüzyılı olacaktır.

Artık ne Amerika, ne Rusya, ne Avrupa ne Çin…

Her şey Türk’e göre, Türklük için olmalıdır.

İşçisi, patronu, çalışanı, çalışmayanı, emeklisi, memuru, amiri, esnafı, kadını, erkeği, kızı, kızanı… hep birlikte, varlığımızın geleceği için tek ülkümüz; Türkiye Cumhuriyeti Devleti içinde ve dışında yaşayan bütün Türklerin birliğini ve beraberliğini sağlayarak, insanların hep birlikte mutlu yaşadığı, büyük, güçlü bir vatan yaratmak olacaktır.

Bu uğurda biz ölmeye hazırız!

Allah’ın izni ve inayetiyle;

Büyük Türk Devletine doğru…

Hep birlikte…

Tanrı Türk’ü Korusun ve Yüceltsin!” ifadeleri kullanıldı.