Bu yıl ikincisi düzenlenen Erzurum Gençlik Buluşması kapsamında Erzurum 81 ilden 81 gence kapılarını açtı. Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü ev sahipliğinde gerçekleşen projenin koordinatörlüğünü Lale Özen gerçekleştirdi. Karaman'ı ise Ahmet Selim Kartal, ilimize yakışır bir şekilde temsil etti. Etkinlik kapsamında Erzurum'un tarihi mekanları hakkında bilgiler verildi, devlet büyükleri ile hasbihaller gerçekleştirildi ve misafir gençlerin Erzurum kültürünü tanımaları için çeşitli aktiviteler düzenlendi.

Toplamda 3 gün süren 2’nci Erzurum Gençlik Buluşması kapsamında ilk gün milli mücadelenin merkez şehirlerinden biri olan Erzurum'un tarihi mekanları, Erzurum kalesi, Çifte Minareli Medrese, Erzurum Evleri, Üç Kümbetler, Taşhan rehberler eşliğinde gezdirilerek katılımcılara tarihi önemi aktarıldı. Programın ikinci gününde ise kış sporlarıyla gündemde olan Erzurum'da curling ve buz pateni gibi çeşitli aktiviteler yapıldı. Programın son gününde Erzurum denilince akla ilk gelen yerlerden olan Palandöken Kayak Merkezinde program düzenlendi ve dolu dolu geçen etkinlik 3 günün ardından sona erdi.

Karaman’ı Erzurum’da temsil eden Ahmet Selim Kartal, yaptığı açıklamasında bu tür faaliyetlerin illerin tanıtımı ve farklı illeri temsil amaçlı gelen katılımcıların kendi şehir ve kültürlerini tanıtmaları açısından çok değerli bulduğunu ifade etti.

Katıldığı programda ilimiz Karaman’ı da merak eden tanımak isteyen kişilerin olduğunu gördüğünü vurgulayan Kartal, şunları kaydetti:

“İlerleyen zamanlarda ilimizde de bu şekilde bir kültür organizasyonun yapılmasını çok isterim. Erzurum için emeği geçen Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen beyefendiye koordinatör Lale Özen’e teşekkürlerimi iletirim.”

Mert Topduman ise: “Sularında tarihin gözleri olan İstanbul şehrimizin temsilcisi olarak geleneksel Erzurum gençlik buluşması sayesinde daha önce kitaplarda ve dergilerde tanıma fırsatı bulduğum Erzurum’u görme şerefi bana nail oldu havası sert adamı mert dedikleri kadar varmış dadaş misafirperverliği Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen bizlere evladına gösterdiği sevgi ve merhametini gösterirken kardeşliğini proje koordinatörümüz Lale özen gösterdi. Kendilerine teşekkürlerimi iletiyorum. Hava soğukluğunu Evliya Çelebinin Seyahatname kitabında damdan dama kedi atlarken öldü diye okumuştum bunun hep mübalağa olduğunu düşünüyordum. Gördüğümde mübalağa olmadığını anladım havasının soğukluğunu şu şekilde anlatabilirim 3200 rakıma çıktık kaymak için çıktığımız teleferikte eldivenim donduğunu fark ettim. Yöresel yemeği olan çağ kebabı gerçekten çok lezzetliydi. Son olarak değinmem gerekirse Türk devletlerimiz de insanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışı tam olarak Erzurum’da görüyoruz. Medreseleriyle camileriyle bunu tam olarak hissediyoruz” dedi.