Trabzon’un Köprübaşı ilçesinde düzenlenen Yıldızlar Dağ Krosu Dünya Şampiyonası milli takım elemelerinde Türkiye 2.’si olarak gümüş madalyanın sahibi olan Karaman Spor Lisesi öğrencisi ve Karaman Önder Spor Kulübü sporcusu Mehmet Fidan, Karaman Önder İmam Hatipliler Derneği İl Başkanı Mehmet Sarı, Karaman Önder Durmuş Ali Karataş Spor Kulübü Başkanı Fatih Doğruay ve atletizm antrenörü Abdulselam Karharman eşliğinde İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu’nu ziyaret etti.

Türkiye Atletizm Federasyonu 2018 yılı faaliyet takviminde yer alan Yıldızlar Dünya Dağ Kros Şampiyonası milli takım eleme yarışlarında atletizm antrenörü Abdulselam Karharman eşliğinde yıldız erkekler kategorisinde mücadele eden Karaman Spor Lisesi öğrencisi ve Karaman Önder Spor Kulübü sporcusu Mehmet Fidan, 157 sporcunun yer aldığı yıldız erkekler 5 bin metre yarışlarında Türkiye ikincisi olarak gümüş madalyanın sahibi oldu. Mehmet Fidan elde etmiş olduğu bu başarıyla 24 Haziran 2018 tarihinde İtalya’da düzenlenecek Dağ Krosu Dünya Şampiyonasında ülkemizi Avrupa Arenasında temsil etmeye hakkı kazandı.

Atletizm antrenörü Abdulselam Karharman yarışmaya ilişkin açıklamalarda bulundu. Abdulselam Karharman, Yıldızlar Dağ Krosu Dünya Şampiyonasında 157 sporcunun yer aldığı yıldız erkekler 5 bin metre yarışlarında Mehmet Fidan’ın Türkiye ikincisi olarak gümüş madalyanın sahibi olduğuna dikkat çekerek elde edilen başarıdan dolayı mutlu olduklarını söyledi. Karharman, “Şimdiki hedefimiz İtalya’da yapılacak Dünya Şampiyonası’nda ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek ve madalya kazanmak. İnşallah bunun için de elimizden gelenin en iyisini yaparak ay yıldızlı bayrağımızı dalgalandırmak için hazırlıklarımıza devam edeceğiz” dedi.

Mehmet Fidan’ın başarısıyla mutlu olduğunu ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu sportif alanlarda elde edilen başarının disiplinin ve çok çalışmanın bir ürünü olduğunu belirtti. Kuntoğlu, “Öğrencimizin elde etmiş bu başarı kendini bu alanla yetiştirmek isteyen öğrencilerimize örnek teşkil edecektir. Başarısıyla hayatına yeni kapılar aralayan öğrencimizi tekrar kutluyor, sporcumuzun bugünlere gelmesinde emeği geçen antrenörümüze ve Karaman Önder Spor Kulübüne teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu başarılı sporcuyu ödüllendirirken ziyaret, günün anısına çekilen fotoğraflarla sona erdi.