Milli Eğitim Bakanlığı ile Türk Dil Kurumu iş birliği ile ülke çapında düzenlenen ´Dilimiz Kimliğimizdir´ konulu Türkçeyi Doğru ve Güzel Kullanma Yarışmasında deneme alanında, yazmış olduğu ´Kelimelerin Hakkı´ isimli eseriyle Türkiye birincisi olan 15 Temmuz Şehit Muhammed Yalçın Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi 9. sınıf öğrencisi Ayça Bilge Yemiş, İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, Okul Müdürü Alime Kaya ile birlikte Milli Eğitim Bakanlığında Bakan Yardımcısı Orhan Erdem ve Bakanlık Müsteşarı Doç. Dr. Yusuf Tekin’i ziyaret etti.

Dünyanın en zengin dillerinden biri ve milli kimliğimizin ana unsuru olan Türkçeyi korumak, yaşatmak, zenginleştirmek ve gelecek nesillere güçlü bir şekilde aktarmak ve Türk dilini yerinde, doğru, dil kurallarına uygun açık ve anlaşılır olarak konuşma ve yazma becerilerini geliştirmek amacıyla; Milli Eğitim Bakanlığı ile Türk Dil Kurumu iş birliğinde düzenlenen ´Dilimiz Kimliğimizdir´ konulu Türkçeyi Doğru ve Güzel Kullanma Yarışmasında deneme alanında yazmış olduğu ´Kelimelerin Hakkı´ isimli eseriyle Türkiye birincisi olan 15 Temmuz Şehit Muhammed Yalçın Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi 9. sınıf öğrencisi Ayça Bilge Yemiş başarısını, Bakan Yardımcısı Orhan Erdem ve Bakanlık Müsteşarı Doç. Dr. Yusuf Tekin ile paylaştı.

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem Ayça’yı başarısından dolayı tebrik ederek konuşmasına başladı. Erdem, “Sayın Cumhurbaşkanımızın 2017 yılını Türk Dili Yılı olarak ilan ettiği bir zamanda dünyanın en zengin dillerinden biri ve milli kimliğimizin ana unsuru olan Türkçeyi korumak, yaşatmak, zenginleştirmek adına düzenlenen bu müstesna yarışmanın birincisinin Türk Dilinin Başkentinden çıkması ayrıca manidar olmuştur.” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Doç. Dr. Yusuf Tekin ziyaretleri ve başarıları dolayısıyla İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğluna, Okul Müdürü Alime Kaya´ya ve Türkiye birincisi Ayça Bilge Yemiş´e teşekkür ederek il olarak başarıların artarak devam etmesi temennisinde bulundu.

Ziyaretler, günün anısına çekilen fotoğraflarla sona erdi.