Tatbikat öncesi Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda AFAD İl Müdürü Şerife Han tarafından deprem anı, çök-kapan-tutun ve deprem sonrası tahliye gibi konularda bilgilendirme yapıldı.

Ardından saatler Düzce depreminin yaşandığı 18.57’yi gösterdiğinde deprem tatbikatının başladığına dair anonsların yapılmasıyla tatbikat başladı.

Tatbikata Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı civarındaki bir esnafımızın dükkanında katılan Vali Tuncay Akkoyun ve beraberindekiler, çök-kapan-tutun hareketini yapıp, ardından bulundukları yeri tahliye ettiler.
Tatbikat sonrasında İl Müftüsü Faruk Gürbüz tarafından ülkemizde meydana gelen tüm afetlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımız için dua edildi.

Duanın akabinde açıklama yapan Vali Akkoyun, tatbikata iştirak eden tüm vatandaşlarımıza teşekkür ederek, deprem başta olmak üzere her türlü afet için bilgi sahibi olunması gerektiğinin altını çizdi.

2022 yılının Afet Tatbikat Yılı olduğuna işaret eden Vali Akkoyun, 81 ilimizde ve KKTC’de eş zamanlı olarak icrâ edilen tatbikatın, afet bilincinin oluşması ve artması, çök-kapan-tutun uygulamasının pekiştirilmesi ile olası afetlere karşı kurumlarımız arasında koordinasyonun gelişmesi amacıyla gerçekleştirildiğini belirtti.

Tatbikata, Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, kurum müdürleri, STK temsilcileri ve vatandaşlarımız da katıldı.

Tatbikatın ardından Vali Tuncay Akkoyun, çevredeki esnaflarımızı ziyaret ederek bir süre sohbet etti.