DSİ toplu temel atma ve sertifika dağıtım töreni için Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile birlikte Mersin'e gelen Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, AK Parti İl Başkanlığını ziyaret etti. Burada partililere hitap eden Elvan, son 14 yılda Mersin'e 15-16 milyar liralık yatırım gerçekleştirildiğini söyledi. Bu ülkede istikrar olmasaydı, halkın dik duruşu, çalışkanlığı, cesareti olmasaydı Türkiye'nin bu günlere gelemeyeceğini ifade eden Elvan, "Biz sizlerle büyüğüz, sizle büyümeye, güçlenmeye devam edeceğiz" diye konuştu.
Mersin'in önemli bir tarım kenti olduğunu vurgulayan Elvan, tarım için olmazsa olmazların başında gölet geldiğini dile getirerek şunları söyledi: "Şimdi Allah'a çok şükür yol yapıyoruz, gölet yapıyoruz, barajlar yapıyoruz, kapalı şebeke sulama sistemleri yapıyoruz ki, bugüne kadar 2,5 milyar lira harcandı sadece sulama alanında. Nasıl biz her şey Türkiye için, her şey Mersin için derken içimiz titriyorsa, millet iradesine, gerçekten milli irade üzerinde de aynı titizlik ve hassaslık gösteriliyor. Milletimiz ne diyor? Milletimizin bizden talebi nedir? İşte yaptığımız şey bu. 1 Kasım seçimleri öncesi vatandaşımıza neyin sözünü vermişsek vaatlerimizin tamamını 3 ay içinde gerçekleştirdik."

"BİZ BİR REFORM HÜKÜMETİYİZ VE REFORMLARA DEVAM EDİYORUZ"
Ülkenin dört bir yanı ateş çemberi iken, bir çok terör örgütü ülkenin önünü kesmeye çalışırken, bir taraftan terörle mücadele ettiklerini diğer taraftan da Türkiye'nin gelişmesi, kalkınması için kararlılıkla reformlara devam ettiklerini vurgulayan Elvan, sözlerine şöyle devam etti; "Biz bir reform hükümetiyiz. Türkiye'nin geleceği için, güçlü Türkiye için, güçlü bir millet için bu kararlılığımızı sürdürüyor ve böyle bir süreçte bir taraftan terörle mücadele ediyoruz ki, tek bir silahlı unsur kalıncaya ve o da yok edilinceye kadar terörle mücadelemizi sürdüreceğiz. Bölücü terör örgütünün yapmış olduğu tahribatları, o yıkmış olduğu yerleri tek tek ele alıp, oradaki vatandaşlarımızı kucaklayarak, hiçbir vatandaşımızı mağdur etmeden ihtiyaçları neyse gidererek inşallah çok daha iyi çok daha güzel günleri onlara birlikte yaşatacağız. O kardeşlerimize zulüm eden bölücü terör örgütüne karşı mücadelemizi de kararlılıkla sürdüreceğiz. Bu konuda kimsenin endişesi olmasın."

"ÜLKEMİZ, KÜRESEL ANLAMDA BİR CAZİBE MERKEZİ OLMAYA DEVAM EDECEK"
2015 yılında Türkiye ekonomisinin yüzde 4 büyüdüğünü hatırlatan Elvan, diğer ülkelerde bırakın büyümeyi, ülke ekonomileri küçülürken Türkiye'nin büyümeye devam edeceğine işaret ederek şunları söyledi: "Bu kadar çok sıkıntının ve 2 seçimin yaşandığı 2015 yılında yabancı sermaye girişi, 2014 yılına göre yüzde 30'un üzerinde bir artış gösterdi. 12.5 milyar dolar olan yabancı sermaye girişi 2014 yılında, 2 seçim dönemi yaşadığımız ve terörle mücadele dönemin yaşadığımız bir yılda 16.6 milyar dolarlık Türkiye'ye yabancı sermaye girişi oldu. Türkiye hala güvenli bir limandır ve güvenli bir liman olmaya devam edecektir. Yine ülkemiz sadece bu coğrafyanın değil, küresel anlamda bir cazibe merkezi olmaya devam edecektir. İşte biz bunun için gayret sarf ediyoruz. Ekonomi alanında çok sayıda reform var bunları tek tek gerçekleştiriyoruz. Yine sosyal güvenlik, eğitim, sağlık alanında, hangi alana bakarsanız bakın reformlarımızı gerçekleştirmeye kararlılıkla devam edeceğiz." 

“VAATLERİN YÜZDE YÜZÜ GERÇEKLEŞTİRİLDİ”
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ise özellikle seçimlerden önce Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun vaat ettiğini bütün hususların yüzde yüzünün yerine getirildiğini söyledi. Reformların da yüzde 65'in yerine getirildiğini kaydeden Eroğlu, bu kadar kısa zamanda bütün vaatlerin yerine getirilmesinin AK Parti'nin farkını gösterdiğini belirtti. Hükümetin Mersin'e büyük değer verdiğini söyleyen Eroğlu, şu ana kadar Mersin'e 16 milyar lira yatırım yapıldığını vurguladı. Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak Mersin'e 2.5 milyar liralık yatırımla en büyük yatırımları yapan bakanlıklar arasında olduklarını vurgulayan Eroğlu, bugün 10 büyük tesisin temel atma ve açılışının yapılacağını kaydetti. Eroğlu, bu tesislerin maliyetinin 280 milyon lira olduğunu ifade etti.
Eroğlu ve Elvan, konuşmalarının sonunda AK Parti Mersin İl Başkanlığı görevine atanan Cesim Ercik'i kutlayarak başarı diledi.