Suriyelileri ülkemizde misafir etmek, onların dertlerine ortak olmak, onların sorunlarını çözmek, onları bağrımıza basmak nedense onca Müslüman ülke içerisinde bize nasip oldu. Öyle ya biz yardım severiz biz misafir severiz amma velakin kazın ayağı öylemi öyle değil tabi, şimdi birde Afganistanlı misafirler yolda 2600 km öteden akın,  akın geliyorlar onca ülke sınırlarını  geçerek geliyorlar. Şöyle bir haritaya baktım birde ne göreyim Özbekistan, Pakistan, Kırgızistan, ve İran ama onların rotası İran üzerinden Türkiye görünüşe göre başkada sığınacakları kimseleri yok.

Kimin ülkesinde bir kargaşa olsa gözleri Türkiye’de iyide orada kalıp neden ülkelerine sahip çıkmıyorlar? neden çıksınlar ki cennet gibi bir yere geliyorlar. Nasıl olsa bizim ekmeğimizi onlarla bölüşeceğimizi biliyorlar. Dünyada bir hayırsever ülke biziz, peki bizim ülkemiz nereye gidiyor? Nereye olacak aynı Suriye, Irak ve Afganistan gibi kargaşaya nerden mi biliyorum, bilmeyecek bir şey yok görünen köy kılavuz istemez.

Geçenlerde burada iş kurmuş esnaflık yapan bir Suriyeliyle uzun uzun konuştum o bile Türkiye’nin sonunun iyi olmadığını söyledi. Allah esirgesin iç savaş bile çıkar diye de ekledi. Nasıl diye sorunca- bak dedi şu koskoca mahallenin yüzde 80’i Suriyeli oldu. Kimi evini satın aldı, kimi dükkanını açtı biz artık geri dönmeyiz dönemeyiz, bu anlattığım yer örnek veriyorum Konya’da  Şems Termizi Mahallesine gidin bakın Suriyeliden başka insan görmek nerdeyse çok zor. Adamlar dükkanları zapt etmişler yüksek fiyata almışlar ama şimdi daha değerlendiğini söylüyorlar, sonra devam etti burada bir muhtar adayı çıksa ki çıkacak kazanacağı kesin. Türklerle Suriyeliler evleniyor tabi ki vatandaşlık hakları da doğuyor. Vatandaş olduk mu zaten yakın tarihte muhtarı geç milletvekillide çıkarırız. İşte o zaman Afganlı, Suriyeli birde ittifak olursa ki olur Türkiye’nin yönetimine bile ortak oluruz. Hadi çık işin içinden çıkabilirsen! Olur mu? Olur ağa.

Şimdi soruyorum bir Suriyelinin gördüğünü neden biz göremiyoruz? İşsizlik alıp başını gitmiş neden, neden olacak Suriyeli ve Afganlılar daha ucuza çalıştırılıyor kiminin sigortası yok birde devletimiz maaş bağlamış. Artık bu işe bir dur demenin zamanı geldi. Devlet büyüklerimden rica ediyorum. Bu mülteci akınına bir son verin. Milletimizin geleceği açısından. Vebali sizin üzerinizde olur. Onlar bizim kardeşlerimiz onu anladık da sadece bizim kardeşlerimiz mi?  Bu insanları Türkiye’nin üzerine salıp size bilmem kaç milyar dolar yârdim ederiz diyenler nerde? Onları yıllarca sömüren devletler nerde? Kapıları kapatın Suriyelileri geri gönderin bari gençlerini askere alın da Suriye’de PKK, PYD gibi örgütlere karşı savaşsınlar idare komutası gene bizde olsun. Şimdiden işi sıkı tutmaz isek gelecekte bu işin içinden çıkamayız. Eminim ki devletimizde gerekeni yapmaya çalışıyordur.

Artık gerçekleri görmezden gelemeyiz Taliban ile derhal bağlantı kurulmalı onlarla diyaloğumuzu sürdürmek göçü önlemenin tek yoludur diye düşünüyorum. Mısırı kabullenemedik bak biz kaybettik, Adamlar gittiler Yunanistan’la ittifak kurdular. Bak demedi demeyin Benden söylemesi.