Karaman Kent Konseyi Başkanlığı, Karaman Halk Eğitim Merkezi ve ASO Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Türkiye Satranç Federasyonunun destekleriyle gerçekleştirilen engelli bireylerinde aralarında olduğu kursiyerlere satranç antrenörlük kurs bitirme belge töreni gerçekleştirildi. Gönül Gözü Engelli ve Emekli Dinlenme Evi’nde gerçekleştirilen törene çok sayıda vatandaş katıldı. 

Kursu başarıyla tamamlayanlara satranç antrenörlük belgesi verildi. Türkiye’de bir ilkin gerçekleştiği kursta sevinçli ve mutlu anlar yaşandı.

Karaman Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven yaptığı konuşmada, verilen emeklerden dolayı Karaman Spor İl Müdürü Ali Osman Bebek’e, Satranç İl Temsilcisi Mustafa Eroğlu’ya, Karaman Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Abdurrahman Koçak’a ve katılan herkes çok teşekkür etti.

Belgelerin verilmesiyle program sona erdi.

Karaman Kent Konseyi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Türkiye Satranç Federasyonunun ortak projesi Türkiye’de bir ilke imza attı ve engelli kardeşlerimize satranç antrenörlük kursu açıldı.

Bugün kurslarını bitiren engelli kardeşlerimiz  antrenörlük belgelerini Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven’in katılımları ile  verildi. Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven ; “Türkiye’de bir ilkin gerçekleştirmenin mutluluğu içindeyiz. Kursumuzu tamamlayıp 5 engelli kardeşimize satranç antrenörlük belgesi verildi. Bu kardeşlerimiz Aralık ayında satranç hakemlik kursu Şubat ayında oryantasyon eğitimi verilecek ve 1 Mart’ta göreve başlayacaklardır. Kendilerine başaranlar diliyorum ve beraber  yürüttüğümüz bu ortak projeden dolayı İl Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Ali Osman Bebek, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Abdurrahman Koçak, 
İl satranç temsilcisi Mustafa Eroğlu,  
İl gençlik ve spor  şube müdürü Mustafa Karadeniz’ e katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.’’Dedi.