Geçtiğimiz aylarda Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan tarafından Konya-Karaman arası hızlı tren projesinin temeli atmıştı. Konya-Karaman-Mersin hızlı yük taşımacılığının da ilk etabı olan Konya-Karaman arasında ki hızlı tren çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan hızlı tren çalışmalarını yerinde inceledi.  2015 de hizmete girmesi beklenen hızlı tren ile birlikte Karaman’ın her alanda gelişmesi bekleniyor.  Bunun yanı sıra Türkiye de ilk defa Konya Karaman arasında hızlı yük taşımacılığı da yapılacak.  Projenin ikinci etabında ise Karaman Mersin hızlı tren hattı ile üç şehrin sanayi açısından gelişmesi sağlanacak. İç Anadolu da üretilen mallar hızlı trenle güvenli ve hızlı bir şekilde Mersin Limanına götürülecek.
Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan Hızlı Tren Projesi ile birlikte Karaman’ın her alanda gelişeceğini dile getirerek ‘’Bu çalışmalar bizim şehrimizin hem ekonomik hem sosyal hem kültürel alanda ki gelişiminin öncüsü olacak. Biliyorsunuz geçmiş tarihlerde ipek yolu üzerinde ki bulunan şehirler hem kentleşme hem gelişim açısından çok önemli bir noktalara gelmiştir. Karamanımızda da hızlı tren kültürel alanda ekonomik alanda bir çekim merkezi haline gelecek yani şehrimiz kendi merkeziyle birlikte etrafında bir 400-500 bin nüfusa hitap eden bir çekim merkezinin kullanım aracı olacaktır. Tabi Karamanımıza sadece hızlı tren insan taşımacılığı olmayacak biliyorsunuz yük taşımacılığı da var. Konya Karaman ve Karaman Mersin hattı da Türkiye de ilk örneği uygulanacak hızlı yük taşımacılığı gerçekleştirilecek. Buda gerek Konya’nın gerekse Karaman sanayisi için önemli bir adım olmuş olacak. Yani dışarı da rekabetin taşımacılık maliyetini düşürerek önünü açmış olacağız. Bundan dolayı da şehrimiz hem ekonomi açısından biraz önce söylediğim gibi hem sosyal hem kültürel açıdan da çok önemli yol kat etmiş olacak. Bu bizim için çok önemlidir. Hem yük taşımacılığında hem de insan taşımacılığı için çok önemlidir. Bu cazibe merkezi haline kılacaktır’’ dedi. 

HIZLI TREN GELECEK YIL BUZAMANLAR SEFERE BAŞLAYACAK
Karaman-Konya arasında yapımı devam eden hızlı tren çalışmalarının ihale sürecinin 3 yıl olduğunu belirten Çalışkan, “Bu süre Ulaştırma Bakanlığımızın gayret ve finans destekleri ile birlikte kısa bir süre içinde tamamlanacak. Tahminime göre hızlı trenin ilk hattı gelecek yıl bu zamanlar ulaşıma açılmış olacak. Ulaştırma Bakanlığının devreye sokacağı yeni setlerle birlikte ise Karaman’dan İstanbul’a 4.5 saat gibi bir sürede gidilebilinecek diye konuştu.
Hızlı Tren ise geçtiği her şehrin ekonomisini ve sosyal yaşamını geliştirerek bölgenin kalkınmasında önemli rol oynuyor.