Ayrancı ilçesindeki toplantıya belediye başkanı Yüksel Büyükkarcı, Milliyetçi Hareket Partisi il başkanı Av. Oktay yılmaz, merkez ilçe başkanı Mahmut Ünüvar ve Karaman’daki yerel ve ulusal basın temsilcileri katıldı. İlçede yapımı tamamlanan çalışmaları yerinde anlatan başkan Büyükkarcı, çalışmaların devam ettiği bölgelere dair de bilgiler verdi.
Ayrancı ilçesinin her geçen gün daha da ileriye gittiğine değinen Büyükkarcı, ‘’ilçemiz göç verir halden göç alır hale gelmek üzere’’ dedi. Kısa kısa çalışmalar hakkında bilgiler veren başkan Büyükkarcı konuşmasında;
Şehir İçi İçme Suyu Şebeke Yenilemesi
Ortalama 40 yıldır kullanılan asbestli içme suyu borularının tamamı 2014 yılı içerisinde değiştirildi. Su deposunun da tamamı yenilenerek hijyenik bir ortam sağlanmış oldu. Toplam uzunluğu 42 KM dir.
Kanalizasyon İkmal İnşaatı
2013 yılında başlattığımız kanalizasyon ikmal inşaatı 2015 yılı içerisinde bitirilerek halkımızın hizmetine sunuldu. Böylelikle ilçemizde yatırıma engel hiçbir hal kalmamış oldu.
Arıtma Tesis Projesi
2015 yılı içerisinde ihale edildi. 2016 yılı içerisinde bitirilerek yapım ihalesine geçilecek.
Sıcak Asfalt Yapımı
Mimar Sinan, Şehit Turgay Usta, Yeni Bağlar, İsmet Set Caddelerinin sıcak asfalt yapım ihalesi 2016 yılı içerisinde yapılarak asfaltlama işlemleri bitirildi. Ayrıca Yurt Caddesi, İstasyon Caddesi ve Atatürk Caddesi de Ağustos ayı içerisinde asfaltlanarak araç trafiğine açıldı. Buralarda toplamda 13 KM sıcak asfalt yapıldı.
Kilit Taş Yapımı
İçme suyu şebeke değişimi ve kanalizasyon yapımı için bozulan cadde ve sokaklarımıza bu güne kadar 90.000 m2 lik kilitli taş yaptık. En geç 2017 yılı içerisinde 40.000 m2 lik kilitli taş yapılarak ilçemizde asfaltsız ve kilitli taş yapılmamış yol ve sokak bırakmayacağız.
Engelsiz Kaldırımlar
Projenin gerçekleşimi 2014 yılı içerisinde Merkez Atatürk Caddesi’nin kaldırımlarının tamamı değiştirilerek engelli vatandaşlarımızın da rahatlıkla kullanabileceği bir duruma getirildi. Yine aynı cadde ve çevre düzenlemesi yapılarak eski metruk binalar yıkılarak temizlenmiş cadde tek renk olan mavi-beyaza boyatılarak şirin bir cadde haline getirilmiştir.
Güneşli Lambalar Projesi
2016 yılı içerisinde Yurt Caddesi, İstasyon Caddesi, Yeni Bağlar Caddesi ve merkez cami meydanının ledli sokak lambalarıyla aydınlatılma işlemine geçildi. Ayrıca türkiye’de güneş enerjili lamba ile aydınlatılan en uzun cadde 2 Kilo metrelik uzunluğu ile Ayrancı’daki Yurt Caddesidir.
GES Projesi
IPARD %100 hibe kapsamında belediyemizin enerji ihtiyacını karşılamak için güneş enerji sistemi projesi hazırlanarak (270KW) iller bankasına sunuldu.
Araç alımları
İtfaiye, vidanjör, kamyon, kamyonet, çöp toplama, hizmet aracı alınarak halkımızın hizmetine sunuldu. Öte yandan imar revizyon çalışmalarımız devam ediyor’’ şeklinde konuştu. Soru cevap şeklinde geçen toplantı sonrası basın mensupları ile akşam yemeği yenildi.