Gerçekleşen ziyarette Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) Genel Sekreteri Düsen Kaseinov’un Valilik Şeref Defterini imzalamasının ardından makama geçildi.

Ziyarette Genel Sekreter Kaseinov, Karaman’da olmaktan dolayı duydukları memnuniyetini dile getirirken Vali Mehmet Alpaslan Işık’a Türk Kültürü Teşkilatı’nın (TÜRKSOY) Türk Cumhuriyetlerinden üyesi olan kardeş ülkelerle birlikte yürüttükleri çalışmalar, sağladıkları katkılar ve hedefleri hakkında bilgiler vererek bir arada olmaktan dolayı duyduğu mutluluğu ifade etti.
 

Misafirlerini Türkçenin Başkenti Karaman’da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Işık, “Bu yıl 3’üncüsü yapılacak olan Uluslararası Türk Dünyası Şöleni, ülkemizin içinde bulunduğu orman yangınları ve pandemi dönemindeki vaka artışları sebebiyle maalesef biraz sönük geçiyor. İnşallah önümüzdeki yıllarda sizlerle birlikte çok daha güzel bir şekilde kutlamayı hedefliyoruz. Umarım burada kaldığınız müddetçe mutlu bir vakit geçirirsiniz. Biz sizlere her türlü misafirperverliği göstermekten mutluluk duyacağız. Bu organizasyonu gerçekleştiren Genel Sekreterimize çok teşekkür ediyor, hepinize Karaman adına hoş geldiniz diyerek saygılar sunuyorum” dedi.

Vali Işık, ziyarette Genel Sekreter Kaseinov’a Karamanoğlu Mehmet Bey’in biblo ve fermanını hediye etti. Daha sonra misafirleriyle bir süre sohbet eden Vali Işık’a misafir heyet tarafından Özbekistan’ı simgeleyen bir plaket, kalpak ve yöresel köstüm hediye edilerek, birlikte fotoğraf çektirilmesinin ardından ziyaret sona erdi.