Üst düzey amirlerin katılımı ile gerçekleştirilen denetimde; kapalı alanlara sahip işletmeler ve açılır kapanır sisteminde hizmet veren çarşı merkezindeki ‘Kafe, Lokanta, Pastane, Kıraathane, Market, Bakkal ve Büfe’ gibi halkın yoğun alışveriş yaptığı eğlence ve sosyal yaşam alanlarında farkındalık oluşturmak amacıyla denetim faaliyetleri gerçekleştirildi.

İlgili kanun uygulamaları hakkında işletme sahiplerine kış ayları öncesi bilgilendirme eğitimi yapılarak, kanun uygulamalarındaki eksiklikleri görülen işletmelere kış öncesi eksikliklerin giderilmesi yönünde uyarılarda bulunuldu.

81 il genelinde Eylül – Ekim – Kasım - Aralık/2019 ayları içerisinde üst düzey amirlerin katılımı ile gerçekleştirilecek olan 2018 - 2023 Tütün Kontrol Stratejisi Eylem Planı Çerçevesinde 4207 sayılı Kanun Uygulamaları ve “İlçeler Arası Çapraz” Denetim Uygulamaları yıl boyunca devam edecek.

Farkındalık oluşturmak amacıyla yapılan denetim uygulaması esnasında Vali Yardımcısı İsmail Hakkı Çınarsoy, vatandaşların ve işletmelerin kanuni ceza yaptırımına uğramaması için kapalı alanda ve açılır kapanır alanlarda hizmet veren tüm işletmelerin ‘Dumansız Hava Sahasına’ sahip çıkmaları gerektiğini belirtti.