31 Ocak'a kadar verilecek eğitimden faydalanmak isteyenlerin kayıt yaptırmalarını isteyen Karaman Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven, şunları söyledi:

"Girişimcilik ülke boyutunda önem taşıyan, girişimcilik potansiyeli yüksek bir konumda olarak istihdam açısından da çok etkili bir konu. Yaşanan krizler zaman zaman daralan ekonomi, iş fırsatlarının azlığı ve deneyimli işgücünün artık profesyonel iş hayatlarından sonra kendi işlerini kurma ve patron olma istekleri aynı zamanda da ülke kapasitesinin ve potansiyelinin çok uygun şartlar içermesi girişimcilik olgusunun ve döngüsünün ilerlemesine gelişmesine ve hızlı yol almasına neden olmuştur. Özellikle de hizmet sektörü, küçük ölçekli işlerin kurulmasının istihdama katkısı mutlaka olmaktadır. Yeni kurulacak işlere, iyi fikirlere KOSGEB'in Türkiye için tahsis ettiği fonlardan ve desteklerden yararlanma imkanı bulunmaktadır. Bu kurs sayesinde, içinde girişimcilik ruhunu taşıyan vatandaşlara yol göstermeyi hedefliyoruz." dedi.

KOSGEB İl Müdürü Mevlüt Tavşan ise: "İlimizde girişimci ruhunu taşıyan vatandaşlarımızın KOSGEB’in girişimcilik desteğinden yararlanmasını istiyoruz. Bu noktada vatandaşlarımızı girişimcilik desteğinin anahtarı sayılan girişimcilik eğitimine tabi tutarak sertifikalandırıyoruz. Bunun için Kent Konseyimizin talebi üzerine Kent Konseyimizle birlikte girişimcilik kursu düzenliyoruz. Başvurular neticesinde gerçekleştirilecek kursta katılımcılara girişimcilik eğitimi verilecek." dedi.

Eğitim sonrasında sertifikasını alıp kendi işini kuran yeni girişimcilere Mevzuatlar kapsamında 50 bin lira ya kadar hibe, 100 bin liraya kadar da geri ödemeli faizsiz kredi sağlanacağını vurgulayan KOSGEB İl Müdürü Mevlüt Tavşan, "Kurs sonunda girişimciler kendi işini kurarken destek imkânına kavuşabilecek. Eğitimi tamamlayarak sertifika almaya hak kazanan adaylar daha sonra işletmesini kuracak ve talep edilecek desteklere yönelik, iş planlarını oluşturacaklar ve KOSGEB Müdürlüğümüze başvuru yapacaklar" ifadelerine yer verdi.

Başvurular şahsen Karaman Kent Konseyi veya KOSGEB İl Müdürlüğü binasında yapılacak. Ayrıntılı bilgi almak isteyen vatandaşlar 0 (338) 226 42 20 nolu telefonu arayabilir.