Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu, “Çanakkale Savaşı’nda ülkemizin istiklali ve bağımsızlığı şehitlerimizin kanıyla yazılmıştır. Bu kutsal emaneti korumak için bugün hepimize düşen ortak görev; ulusal değerlere, bilince, cumhuriyete sahip çıkmaktır” dedi.
Başkan Uğurlu, Çanakkale Deniz Zaferi’nin 98. yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajda Çanakkale’de elde edilen zaferin, hiç bir devletin, hiçbir ordunun, hiçbir silahın yurt sevgisinden ve milli onurdan daha güçlü olmadığının en somut göstergesi olduğunu belirtti.

Bir milletin kaderini değiştiren bu destanın kahramanlarını şükranla andıklarını belirten Uğurlu mesajında özetle şu görüşlere yer verdi:
“Çanakkale Savaşında ülkemizin istiklali ve bağımsızlığı şehitlerimizin kanıyla yazılmıştır. Bu kutsal emaneti korumak için bugün hepimize düşen ortak görev, ulusal değerlere, bilince, cumhuriyete sahip çıkmak ve bu şanlı zaferin nasıl kazanıldığını gelecek kuşaklara aktararak, bu ruhu sonsuza kadar yaşatmaktır. Başta büyük önder Atatürk olmak üzere 98. yıldönümünü kutladığımız Çanakkale Zaferi’ni ve şanlı tarihimizdeki nice zaferleri bizlere armağan eden; vatanın bölünmez bütünlüğü ve Türk Ulusunun huzur ve güvenliği için hayatlarını feda etmekten çekinmeyen aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.”