Vali Meral yayınladığı kutlama mesajında; “Bugün, Cumhuriyetimizin ilan edilişinin 95’inci yıldönümünü kutlamanın heyecanını, coşkusunu hep birlikte yaşıyoruz.
 
Cumhuriyetin ilanı, Türk Milleti’nin şanlı tarihindeki en önemli dönüm noktalarından biridir. Cumhuriyet, tarihin hiçbir döneminde boyunduruk altında yaşamayan, bağımsızlığına düşkün Aziz Milletimizin bağımsızlık ve hürriyetinden asla taviz vermeyeceğinin bir ifadesidir.
 
Milletimizin her zaman canı pahasına koruduğu ve korumaya devam edeceği Cumhuriyetimize birlik ve beraberlik içinde, asırlardır sürdürdüğümüz kardeşlik ruhuyla sahip çıkmak ve ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmak, ileriye götürüp güçlendirmek en öncelikli görevimizdir.
 
Cumhuriyetin kuruluşunun 95’inci yıldönümünü yaşadığımız bu tarihi gün, bizi biz yapan ortak değerlerimiz etrafında her zamankinden daha güçlü bir şekilde kenetlenme günüdür. Cumhuriyet'e sahip çıkmak, Çanakkale'yi, Kurtuluş Savaşı'nı kazanan  ruhu korumak ve bu bilinci gelecek kuşaklara aktarmaktır.
 
Bilinmelidir ki, Türk milletinin sarsılmaz iradesi ve Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşatma azmi, tüm güçlükleri aşmamızda en büyük güvencemizdir.
 
Türk Milleti her alanda saygın kimliğiyle aydınlık yarınlara el ele güçlü biçimde yürüyecektir.
Milletimizin her ferdi, Cumhuriyetini ve millî egemenliğini yorulmadan her zaman koruyacak ve sahip olduğumuz değerlere bağlılığını devam ettirecektir.
 
Bu duygularla Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi rahmet, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor; Ülkemizin gurur günü olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı kutluyor, Karamanlı hemşehrilerime sağlık, huzur ve esenlikler diliyorum” dedi.