Rehberlik ve Araştırma Merkezi ile Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması Vakfı (TAPV) tarafından Rehber Öğretmenlere yönelik “Cinsellik Eğitimi ve Danışmanlığı” Eğitim Çalıştayı başladı.
Demosan Otelde gerçekleşen çalıştaya İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, Şube Müdürleri, yöneticiler ve rehber öğretmenleri katıldı.
Çalıştayda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, sağlıklı bir toplumun yetişmesi için ülkemizin hatta dünyanın ihtiyacının iyi ve ahlaklı insanlar olduğunu belirtti. Sultanoğlu, “Yöneticiler ve öğretmenler olarak temel amacımız iyi ve ahlaklı kişiler yetiştirmektir. Biz bu kavramları idareciler ve öğretmenler olarak es geçersek bir yanıyla yetişmiş bir yanıyla akademik eğitimini tamamlamış fakat bir yanıyla da eksik yetişen meslekleri yapan bireylerle karşılaşırız” diye konuştu.
Öğretmenlerin sadece derslere bağlı olarak öğrencilerin değerlendirilmemesi gerektiğinin altını çizen İl Müdürü Sultanoğlu, “Bizler dört tane matematik sorusunu eksik çözmüş bir öğrenciyi itelersek, ötelersek ve çocuğun velisi geldiğinde senin çocuğundan adam olmaz cümlesini kurarsak öğrenciyi kaybederiz” dedi.
Toplumumuzda kutsal meslekler algısının oluştuğunu belirten İl Milli Eğitim Müdürü Sultanoğlu, bu algının kırılması gerektiğini ifade ederek “Bu ülkede mesleğini iyi icra eden bir doktorun, iyi bir mühendisin, ya da iyi bir avukatın yanında işini iyi yapan bir fırıncıya yada tamirciye de ihtiyacı vardır” dedi.
Sağlıklı ve bilinçli bireylerin yetişmesinde bu çalıştayın önemli olduğunu vurgulayan İl Müdürü Asım Sultanoğlu, “Rehberlik ve Araştırma Merkezi ile Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması Vakfı ortaklaşa düzenlenen ve üç gün sürecek olan bu çalıştayın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.