1977 yılında Şanlıurfa’da öğretmenlik yaparken şehit edilen Mahmut Bedir’in annesi Fatma Bedir’in vefat etmesi üzerine aileye taziye ziyaretleri sürüyor.
12 Temmuz 2016 günü vefat eden 99. Ülkücü şehidi Mahmut Bedir'in Annesi Fatma Bedir’in cenazesi nedeniyle Sarıveliler ilçesi Gündere Köyü’nde bulunan evine Karaman MHP teşkilatı tarafından taziye ziyareti gerçekleştirildi.
Ziyarete, Karaman İl Başkanı Av. Oktay Yılmaz, Merkez İlçe Başkanı Mahmut Ünüvar, Sarıveliler İlçe Başkanı Kasım Tunç, İl Genel Meclisi Üyeleri Mehmet Emin Çevik, Ali Boztoprak ve Ülkücüler katıldı.
Fatma Bedir’in oğlu Mustafa Bedir’e taziyelerini ileten MHP heyeti üzüntülerini dile getirdi. Ziyarette konuşan İl Başkanı Av. Oktay Yılmaz; “Kendisini Türk İslam davasına adamış, Millete hizmet etmeyi kendisine şiar edinmiş bir eğitimci, bir ülkücü olarak Şehit Mahmut Bedir ağabeyimizin kıymetli annelerinin vefat ettiği haberi ile derin üzüntü içerisine girdik. Halen birçok genç arkadaşımızın rol model olarak gördüğü şehidimizi yetiştiren muhterem annemizin ebedi âleme göç etmesi, bizler için her ne kadar üzücü bir durum olsa da yıllardır hasretini çektiği, gururu, şehit oğlu ile buluşması olacaktır. Rabbim her ikisinin de cennette makamlarını yüksek kılsın.” dedi.

Mahmut Bedir Kimdir
01.11.1954 yılında Torosların ıssız köşesi Sarıveliler ilçesinin Günder Köyünde dünyaya geldi. Köyünde okul olmadığı için İlkokulu Esentepe Köyünde, Ortaokulu Göktepe Kasabasında Liseyi Antalya Çağlayan Lisesinde başarı ile tamamladı. Aynı yıl girdiği sınavda Konya Selçuk Eğitim Enstitüsünü kazandı. Yükseköğrenimi sırasında Türk Milliyetçiliği fikri ile tanıştı. Kısa sürede enstitünün, öğretmenlerin ve Konya’nın gözdesi oldu.
Öğrenciliği sırasında bir hocasının “senden iyi boksör olur” tavsiyesine uyarak eğitimin boks takımına girdi. Aynı yıl yapılan üniversiteler arası boks şampiyonasında Türkiye üçüncüsü olarak isminin ülke çapında duyulmasını sağladı.
Yüksekokulu bitirince Şanlıurfa’ ya öğretmen olarak atandı. Kısa sürede Şanlıurfa’nın da gözdesi olarak ÜLKÜ-BİR başkanı oldu. Öğrencilerle, bölge insanıyla, velilerle diyalogu kıskanılacak düzeydeydi.
O günkü adıyla Apocular, bu günkü adıyla PKK’lılar tarafından Türkçüler Bayramını kutlama günü olan 3 Mayıs 1977 günü cadde ortasına çapraz ateşe tutularak, ilk kurşunu alnından yiyerek Şehit düştü. Cenazesi Günder köyünde tüm çevre köylerin ve arkadaşlarının katılımıyla toprağa verildi.