18 Aralık 2015 Cuma günü Valilik Makamında gerçekleşen ziyarete; Göç İdaresi İl Müdür Vekili Ali Koca ve müdürlük personeli katıldı. 

Göç İdaresi İl Müdürlüğü çalışmaları hakkında Vali Koca'ya bilgiler veren Göç İdaresi İl Müdür Vekili Ali Koca, konuşmasının devamında; "18 Aralık uluslararası kamuoyunun dünya çapında göçmen haklarını tanıdığı gün olarak biliniyor. 1997 yılında Filipinli ve Asyalı göçmen organizasyonları, 18 Aralık gününü Uluslararası Göçmen Dayanışma Günü olarak kutlamaya başladılar. 18 Aralık'ın seçilmesinin sebebi 18 Aralık 1990 günü, BM Genel Kurulu'nun Uluslararası Göçmen İşçiler ve Ailelerinin Haklarını Koruma Konvansiyonu'nu imzalamasıdır. 

Yine, 18 Aralık günü BM tarafından resmi olarak 2000 yılında "Uluslararası Göçmenler Günü" olarak kabul edildi. Her yıl 18 Aralık’ta kutlanan Uluslararası Göçmenler Günü dünya çapında göçmenlerin ve yerinden edilmiş insanların yaşamları ve sorunları konusundan bir farkındalık oluşturmayı hedeflemektedir" dedi. 

Vali Murat Koca ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederken, yaptığı konuşmasında; "Dünyanın en önemli göç rotalarından biri üzerinde yer alan ülkemiz ve coğrafyamız çok büyük göç süreçlerine tanıklık ve ev sahipliği yapmıştır. Son yıllarda bir yandan artan ekonomik gücümüz ve istikrarımız bir çekim unsuru oluştururken, diğer yandan yer aldığımız coğrafi bölgede devam eden siyasi istikrarsızlıklar, ülkemize yönelik göçü teşvik eden bir unsur olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu vesile ile ülkemizde ve dünyanın her yerinde ana vatanından kopup çeşitli sebeplerle başka memleketlere göç etmek zorunda kalmış göçmenlerin 18 Aralık Dünya Göçmen Dayanışma Gününü içtenlikle kutluyorum" dedi. 

Ziyaret hatıra fotoğrafı çekilmesi ile sona erdi.