Terör örgütlerinin elman kazanmak amacıyla üniversite kayıt döneminde öğrencilere yönelik faaliyet yaptıkları tespiti üzerine Karaman İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri öğrencileri ve ailelerinin bilinçlendirilmesi için çalışma başlattı.

Terör örgütlerinin üniversite kayıt dönemindeki etkinliklerinin kırılması ve öğrencilerin üzerinde yaptıkları çalışmaların etkisiz hale getirilmesi, eleman kazanma ve faaliyetlerine engel olunması amacıyla başlatılan çalışma kapsamında polis ekipleri tarafından Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde stant oluşturdu.

'El Ele Güvenli Geleceğe' adlı bilinçlendirme çalışması kapsamında üniversite içerisinde oluşturulan stantta üniversite kaydını yaptırmak için ilimize gelen öğrenciler ve ailelerine polis ekipleri tarafından bilgilendirme yapıldı.

Terör örgütlerine karşı bilgilendirme çalışmalarının yanı sıra dolandırıcılık, bilişim suçları ve hırsızlık konuların hakkında da hazırlanan broşürlerde dağıtılarak vatandaşlar bilgilendirildi.