Üniversite öğrencileri için hazırlanan Sosyal Çalışma Projesinin başvuruları başladı. Karaman’da çalışacak öğrenciler için 100 kişilik kontenjan belirlendi.

Başvurular 25-28 Haziran tarihlerinde

Kamu kurumlarında uygulanacak olan ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde hazırlanan Sosyal Çalışma Programı başvurularını öğrenciler 25-28 Haziran tarihleri arasında İŞKUR’un internet sitesi üzerinden yapabilecek.

Açıköğretim, yüksek lisans ve doktora öğrencileri hariç olmak üzere akademik ortalaması 2 ve üzeri olan bütün üniversite öğrencileri Sosyal Çalışma Programına başvurabilecek. Öğrenciler haftada üç gün olmak üzere bu yaz döneminde en fazla 39 gün, öğrencilik hayatı boyunca ise toplamda 90 gün bu programdan faydalanabilecekler. Ayrıca öğrenciler programa katıldıkları her bir gün için ödeme almaya hak kazanacak ve çalıştıkları süre kadar emekliliklerine etki edecek sigortaları yatırılacak.

Sosyal Çalışma Programı üniversite öğrencilerinin iş hayatına girişlerinde en az teknik beceriler kadar önemli olan; takım içinde çalışma, organize olabilme, iletişim kurabilme, analitik düşünme gibi sosyal becerilerini geliştirerek mezun olduktan sonra iş hayatına girişlerini kolaylaştırmayı ve iş tecrübesi edinmelerini amaçlıyor.

Karaman genelinde kamu kuruluşları içerisinde Karaman İl Özel İdaresi 65, Karaman İl Tarım ve Orman Müdürlüğü 10, Karaman Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü 10, Karaman İl Emniyet Müdürlüğü 5,  Karaman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü 5  ve Müze Müdürlüğü 5 olmak üzere toplamda 100 kişilik kontenjan açıklandı.

Programlar www.iskur.gov.tr adresi üzerinden yayımlanacak olup online kullanıcı girişiyle başvuru yapılabilecek.