Yüksek Planlama Kurulu’nun (YPK) 2017-2019 dönemini kapsayan “Orta Vadeli Mali Plan”a ilişkin kararının Resmi Gazete’nin yayımlanmasının ardından üniversitelerin de bütçeleri belirlendi. Hatta ülkede birçok üniversitelerin bütçeleri bakanlıkların bütçelerini bile geride bıraktı.

            20 Mayıs 2007 yılında kurulan Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi aradan geçen 10 yılın ardından özellikle fiziki, mekanik, çevre ve eğitim materyallerinin yanı sıra akademik ve yerleşke donanımı ile dikkatleri üzerine çekerken, Hükümet tarafından da tarihi bütçeyi almaya hazırlanıyor.

            2017 - 2019 yıllarını kapsayan Orta Vadeli Mali Plan’ına göre 2017 yılında 108 devlet üniversitesine ayrılan bütçe 25 milyar 570 milyon 991 bin lira oldu. Üniversitelere ayrılan yaklaşık 25,6 milyar liralık bütçede en fazla ödenek İstanbul Üniversitesine verilecek.

            BELEDİYE BÜTÇESİNİ YARILADI

            Karaman Belediyesi 2017 Aralık ayında Şehrin yatırım ve hizmetleri için harcama yapmayı planladığı bütçeyi 190 Milyon TL olarak belirlerken, Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi, 87,5 milyon TL kaynak bütçe ile neredeyse şehrin hizmet yükünü çeken Belediye’nin bütçesinin yarısına da yaklaşan tek kurum oldu.

            Belediye ise, belirlediği 2017 yılı bütçesinden en çok harcamayı şehirde, yatırımcı birimler olan Fen İşleri Müdürlüğü, Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü, Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Temizlik Hizmetleri Müdürlüğüne yapıyor.