Yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler yer verildi:

KMÜ Rektörü göreve geldiği yaklaşık iki yıldan beri üniversitemiz; ilimiz ve ülkemiz gündeminde yolsuzluk, hukuksuzluk, hadsizlik ve üslupsuzlukla anılır oldu.

Üniversitemiz; çalışmalarıyla, şehrimize ve ülkemize olumlu katkılarıyla gündeme gelmesi gerekirken hep olumsuzluklarla ve güç zehirlenmesi yaşayan bir şahsın dengesiz tavırlarıyla gündem olmuştur. Üniversitemizin bu olumsuzluklarla anılmasının sebebi sayın rektörün kendisidir.

Bir rektörden beklenmeyecek tavır ve davranışlarla üniversitedeki çalışma azmini, barışını ve çalışanların motivasyonunu yok eden bu şahsın niçin görevde hala durduğunu da anlayabilmek mümkün değildir.

Üniversite personelinin, öğrencilerin ve şehir bürokrasisinin muhatap olmamak için selam dahi vermekten imtina ettiği bu şahıs, kadim bir medeniyete sahip olan şehrimizin üniversitesini kesinlikle hak etmemektedir. Ve şehrimiz, bu şahsın hakkında kurduğu çirkin cümleleri de hak etmemektedir.

Bir rektörün üniversiteye yeni gelen öğrencilere, üniversitesinin bulunduğu şehri türlü saçma benzetmelerle aşağılamasının ise akıl ve mantıkla izahı yoktur. Üslupsuz, uygunsuz, yolsuz ve hukuksuz bir şahsın şehrimize ve üniversitemize verdiği zarar her geçen gün daha da artmaktadır. Yerini sağlama almak için türlü fotoğraflarla türlü pozlara bürünebilen ve makamın verdiği güçle bulunduğu her ortamı darmadağın eden bu şahıs; devletimize, milletimize ve şehrimize yakışmamaktadır.

Karaman STK platformu olarak talebimiz devlet adamlığı vakarını ayaklar altına alan bu şahsın bir an önce üniversitemizden ve şehrimizden uzaklaştırılmasıdır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."