AK Parti Karaman İl Başkanı Nazmi Ünlü konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ‘’Darbe kalkışmasının başarılı olmamasının en büyük nedeni Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı üzerine 7’den 70’e hainlere karşı direnen ve meydanları boş bırakmayan halkımızdır.
Gece sabaha kadar seccadelerinde dua eden yaşlı ninelerimin, dedelerimin gözlerinden akan yaşların hürmetine bu kalkışma başarılı olmadı. Ağzı dualı tüm kardeşlerimizin duası ile inşallah genciyle yaşlısıyla meydanları boş bırakmıyoruz, ayakta duruyoruz. Zaferimizin sonucu inşallah bu dualarla olacak. 
Söz konusu vatan, millet, bayrak olunca Karaman tek yürek olmayı bilmiştir. Buradan tüm halkımızı kutluyorum, meydanı boş bırakmadınız. Allah sizlerden razı olsun.
Sabaha kadar demokrasi nöbeti tutan İlk Günden bu yana meydanları boş bırakmayan Hollandadan gelen Bozkandaklı 81 yaşındaki İbiş Bayram dedemiz ve eşi Ayşe Dudu Bayram Ninemizi de dinledik. Çok zor günler geçirdiklerini, Recep Tayyip Erdoğan’ la birlikte Türkiye’nin ve türk insanların sayğınlığının arttığını belirttiler, demokrasi nöbeti bitene kadar meydanlarda olacaklarını söyleyerek, kurban oluruz biz ona, dularımızla her zaman onun arkasındayız dediler.’’ dedi.