Karaman’da geçtiğimiz günlerde sosyal paylaşım sitesi üzerinde kurulan "Payidar" adlı grubun çatısı altında bir araya gelen gençler, farkındalık oluşturmak, duyarlı davranmak ve algı operasyonlarına, psikolojik savaşlara yürekleri, kalemleri, imkanları ile göğüs germek için sahaya indi.

Payidar üyeleri, Hakkari'nin Şemdinli İlçesi Tekeli üs bölgesine PKK'lı teröristlerin saldırısında şehit olan sözleşmeli er 22 yaşındaki Oğuzhan Küçük ve Hakkari’de teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan özel harekat polisi 25 yaşındaki Muhammed Ali Mevlüt Dündar’ın ailelerini ziyarette bulundu.

Ziyarette, Kur-an ı Kerim tilaveti yapılıp şehadete eren tüm Mehmetçikler için dua edildi, aileler ile sohbet edildi.

Ziyaret esnasında, şehit ailelerinin aynı kelimeleri sarf etmeleri ve aynı duyguları dile getirmeleri dikkat çekti.

Şehit aileleri ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirirken, "Sizlerin bizi ziyarette bulunması bizim için ne büyük şeref, bu evler artık sizlerin evinizdir her zaman bekleriz. Siz bizi ziyarete gelince içimize bir su serpiliyor" dedi.

“ŞEHİTLİK NASİP OLURSA AKTEKKE’DE ONUN DA DÜĞÜNÜNÜ YAPARIZ”

Ziyarette duygularını aktaran şehit sözleşmeli er Oğuzhan Küçük’ün babası Alaaddin Küçük, gençlerin şehitleri unutmadıklarını gördükçe mutlu olduğunu ifade ederek, “Ülkemizde böyle gençlerin şehitlere sahip çıkması bizlere ve geleceğe ümit veriyor. Geldikleri için hem kendi adımıza seviniyoruz hem de içi vatan, bayrak sevgisiyle yaşayan gençleri gördükçe gururlanıyorum. Kendimin de şanssızlığına kızıyorum genç olamadığım için. Bu gençler olduğu sürece hiçbir zaman başımız yere eğilmeyecek. Hainler hiçbir zaman başaramayacak.” dedi.

Şehit babası Küçük, oğlu uzman erbaş Mücahit Hamza için vatandaşlar tarafından sıkça sorulan sorulara da yanıt vererek, şunları aktardı;

“Bize bazen soruyorlar “Batı’ya almayacak mısın?”, “Geri gelmeyecek mi”, “Ya onun başına da böyle bir şey gelirse?”, “Düğünü ne zaman?” diye çokça soru soruyorlar. Bunu çok sordukları için bu cevabı vermek istiyorum. Allah izin verirse 2019 yılında gelecek. Sağ salim gelirse düğününü 100.Yıl İlkokulu’nun avlusunda yapacağız. Allah kısmet ederde ona da şehitlik nasip olursa hep beraber Aktekke’de onun da düğününü yaparız. Biz böyle düşünüyoruz ve bütün şehit anne ve babalarının da böyle düşündüğüne inanıyoruz. Bundan hiç şüphemiz yok. Allah’ın izniyle bu memlekette bu bayrak, bu ezan hiçbir zaman inmeyecek, dinmeyecek. Vatan sağolsun.”

"TAMAMEN GÖNÜLLÜ OLARAK BİR ARAYA GELMİŞ İNSANLARIZ"

Faaliyetin gerçekleşmesinde öncülüğü sağlayan Cennet Eren de yaptığı açıklamada, herhangi bir siyasi partiye, STK'ya, kurum veya kuruluşa tabi olmadıklarını belirterek, "tamamen gönüllü olarak bir araya gelmiş insanlarız" dedi.

Tüm Karaman halkını, şehitleri ve yakınlarını unutmadıklarını, her daim yanında olduklarını, müstesna insanların bağrına sokarcasına hissettirmeye davet eden Eren, şöyle konuştu;

"Bu faaliyeti gerçekleştirirken büyük destek alacağımı biliyordum, çünkü Türk milleti her daim hayırlı bir işte baş çekene destek olmuştur ve büyük işler başarmıştır. Bizler şehitlerimizi unutmadığımızı, alıştırılmadığımızı ve vefa borcumuzu ödemek için çabaladığımızı göstermek istedik. Bizimle aynı amaç uğrunda çaba göstermek isteyenler olursa iletişim bilgilerimizi vereceğiz bize sosyal medyadan yahut telefonumuzdan ulaşabilirler, diğer etkinlikleri el ele beraber yürütürüz.  Şehitlerimize tekrar olarak Hakk'tan rahmet, yakınlarına sabırlar diliyoruz." dedi.