15-22 Nisan 2019 tarihleri arasında Karaman’da çeşitli etkinliklerle kutlanmakta olan “Turizm Haftası” münasebetiyle, Karaman Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği başkanı Bayram Uysal, Başkan vekili Cemal Özbay, İl Kültür ve Turizm Müdürü Özlem Koçak, Şube Müdürü Süleyman Baycan ve Birlik genel sekreteri H. İbrahim İncekara Karaman ilinde faaliyet gösteren ve mesleklerinin son ustalarından olan; Tenekeci Ahmet Koca, Kunduracı Ali Kaya, Terzi Recep Kökes ve Sıcak demirci ustası Mustafa Erkuş ustalarını işyerlerinde ziyaret ettiler.

Karaman Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği başkanı Bayram Uysal “Ustalarımıza kaybolmaya yüz tutmuş bu güzel meslekleri uzun yıllardır yapıp devam ettirmelerinden ve gelecek nesillere aktarılmasına vesile olmanızdan, Ahi Geleneğini yaşatmanızdan dolayı teşekkür ederim. Sizler bu mesleklerin son ustalarındansınız. Allah güç kuvvet versin daha uzun yıllar mesleğinizi devam ettirmenizi diliyorum.” diyerek ustalarımıza teşekkür belgesi ve Ahi Nasihatı hediye etti.

Karaman İl Kültür ve Turizm Müdürü Özlem Koçak’da esnaflarımızı ziyaret sırasında “ Ben de bir esnaf kızıyım, Turizm Haftası münasebetiyle Karaman Esnaf ve Sanatkarlar Odaları ile birlikte sizleri bugün ziyaret etmekten büyük memnuniyet duydum. Allah sizlere uzun ömürler versin, gerçekten kaybolmak üzere olan bu meslekleri devam ettirmenizden Ahi Geleneğini ve kültürünü gelecek kuşaklara aktarmanızdan büyük memnuniyet duydum. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” dedi.