ÇİFTÇİNİN BORCUNU ÖDEME GÜCÜ KALMADI

Konuşmasında, TBMM’de görüşülen kanun teklifinin çiftçi borçlarının %30'u peşin ödenmesi şartıyla, %18 gibi çok yüksek bir faizle yapılandırılmasını düzenlediğine dikkat çeken CHP Milletvekili Ünver, bu düzenlemenin yaraya derman olamayacağını, hatta pansuman bile yapamayacağını ifade etti. Düzenlemenin sadece ilk ödeme tarihine kadar çiftçi borçlarını öteleyeceğini ancak borcun artmaya devam edeceğini belirten Ünver; “İktidarın farkında olmadığı, farkında olsa bile görmezden geldiği çiftçinin borcunu ödeme gücünün kalmamasıdır.” dedi.

ÇİTÇİNİN BORÇ FAİZLERİ SİLİNMELİDİR

Çiftçilerin özellikle son iki yıldır kâr etmediğini aksine yetiştirme maliyetini dahi kurtaramadığı için zarar ettiğini dile getiren Ünver, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Borca borçla takla attırarak ayakta kalmaya çalışan Türk çiftçisi, borcunu ve biriken faizini hangi gelirle ödeyecek? Çiftçimiz bir yandan çığ gibi büyüyen kredi borcu ve faiziyle, diğer yandan her gün artan girdi maliyetiyle boğuşmaktadır. Bu durumda yapılması gereken çiftçinin borcunun faizini silmektir. Bizim sözümüz var, iktidara geldiğimizde ilk iş olarak bunu biz yapacağız. Zira siz, yapmamakta ısrar ediyorsunuz.”

GÜNLÜK VAKA SAYISI 60 BİN SINIRINA GELDİ

Cumhuriyet Halk Partisi Karaman Milletvekili Av. İsmail Atakan Ünver, TBMM’de yaptığı bir diğer konuşmasında ise koronavirüs pandemisinde günlük vaka sayısının 60 bin sınırına geldiğine ve toplam vaka sayısının 3 milyon 962 bin olduğuna dikkat çekti. Resmî rakamlara göre, salgının başından beri 34.455 vatandaşımızı kaybettiğimizi dile getiren Ünver; “Bu sayının daha fazla olduğunu hepimiz tahmin edebiliyoruz.” dedi.

VEBAL, AKP-MHP GRUPLARININDIR

AKP’nin kötü ekonomi yönetimi sonucu yaşanan kriz nedeniyle, pandemi sürecindeki ekonomik tedbirlerin zamanında alınmadığının da herkesçe malum olduğunu belirten Ünver; “Hâl böyleyken Cumhur İttifakı'nın icadı olan tek adam rejiminde, sarayın otoparkına maliyeti 5 milyon avroyu aşan 3 adet yeni Mercedes çekilip Libya'ya 150 bin doz aşı gönderileceği açıklandı. Şu mübarek günlerde, covid ölümleri sürerken, esnafımız evine ekmek götüremezken tek adam rejiminin bu gösteriş merakının vebali tüm bu yanlış kararları alanlar ile bile isteye arkasında duran AKP ve MHP gruplarınındır. Halkımız bunu böyle bilsin.” diye konuştu.