25. Taşeli Kültür Sanat ve Sıla Festivali'nde Ermenekli hemşehrileri ile bir arada bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu ve 3 gün sürecek festivalin her aşamasının başarıyla geçmesini dileyen Ünver, festivale katılan protokol üyeleri ile hemşehrilerinin yanı sıra; İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu ile Mersin Milletvekili Behiç Çelik ve Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş’u, “Karaman’ımıza ve Ermenek’imize hoş geldiniz.” diyerek selamladı.

ÇÖZÜM BEKLEYEN SORUNLARA DEĞİNDİ

Karaman İl Başkanı Mustafa Cem Kağnıcı, Ermenek İlçe Başkanı Mustafa Bozcu ve İl, İlçe yöneticileri ile birlikte katıldığı Ermenek 25. Taşeli Kültür Sanat ve Sıla Festivali’nin açılış programında konuşma yapan CHP Karaman Milletvekili Av. İsmail Atakan Ünver, Ermenek’in yetiştirdiği değerlerle, kültürüyle hep ön planda olduğunu ifade etti. Sözlerinin devamında Ermenek’te çözüm bekleyen sorunlara da değinen Ünver, “Biz, her koşulda bu yönde atılacak tüm adımlara destek olacağız.” dedi.

“ERMENEK TARİHSEL BİR MERKEZDİR”

Ermenek ilçesinin yıllarca Karamanoğullarına başkentlik yaptığını, daha öncesinde ise tarihi devirlerde önemli bir merkez olduğunu hatırlatan Ünver, Ermenek’in yetiştirdiği değerlerle ve kültürüyle hep ön planda olduğunu dile getirdi. Ermenek’in, Türkçe'ye sahip çıkarak yeniden hayat bulmasını sağlayan Karamanoğulları'na doğal kale yapısıyla yıllarca korunak olduğunu ve Karamanoğullarının buradan aldığı güvenle ülke, Anadolu ve Türk Dili üzerinde söz söyleyecek kudrete kavuşmasını sağladığını belirten Ünver; “Moğollara karşı Anadolu'daki direnişin örgütlendiği, güç topladığı tarihsel bir merkez olmuştur Ermenek.” dedi.

“ATA’MIZIN ATA SOYU DA BURADA YAŞADI”

Karamanoğullarının atası Nure Sofi'den Karaman Bey'e, Karaman Bey'den Mehmet Bey'e, Mehmet Bey'den İbrahim Bey'e ve diğerlerine; bir dönem tüm Anadolu'da güven ve istikrarın timsali olan Karamanoğulları'na yurt olmuş Ermenek’in, Karaman’ın en büyük ilçesi, Karaman'a değer katan en önemli parçalarından biri olduğunu ifade eden CHP Milletvekili Ünver konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Atamızın Yörük olduğunu söylediği ata soyunun da Toroslarda, buralarda yaşadığını biliyoruz.”

“KÖMÜR OCAKLARI KANAYAN BİR YARADIR”

Ünver, Ermenek’in batırmasıyla, domatesiyle, domates kurusuyla, ceviziyle, pekmeziyle, pekmez helvasıyla, zeytiniyle, bulgurcasıyla ve kendine özgü herkesçe bilinen ve sevilen yöresel ürünleriyle özlenecek, şifa bulunacak önemli bir lezzet durağı olduğunun altını çizdi. Konuşmasının devamında, tüm bu güzelliklerinin yanında Ermenek'te herkesin içini acıtan bir yaraya değinmeden geçemeyeceğini belirten Ünver; “Yıllar boyu Ermenek ekonomisinin lokomotifi olmuş, Ermenekli hemşerilerimin geçim kaynağı kömür ocaklarının durumu, hepimiz için hala kanayan bir yaradır.” şeklinde konuştu.

“HİÇBİR SÖZÜMÜZÜ “S”AĞIR KULAKLARA DUYURAMADIK”

On yıllar boyunca binlerce kişiye ekmek olmuş, aş olmuş kömür ocaklarının artık Ermenek için acıdan başka bir şey ifade etmez olduğuna dikkat çeken Ünver; “Binlerce kişiyi, bir ilçeyi, bir coğrafyayı doyuran kömür ocakları, maalesef uygulanan yanlış politikalar nedeniyle işçinin hakkını alamadığı, zaman zaman canını bırakıp şehit düştüğü bir acıya dönüşmüştür. Ben İl Başkanlığımdan bu yana hep Ermenek'teki maden emekçilerinin yanında oldum, madencilerimizin mücadelesine hep destek verdim. Milletvekilliğimden sonra da milletin bana verdiği milletin kürsüsü, TBMM kürsüsünden defalarca dile getirerek Ermenek'teki kömür ocaklarının ve maden emekçilerinin sorunlarının çözülmesi için ilgililere ve yetkililere seslendim. Ama ne yazık ki hiçbir sözümüzü sağır kulaklara duyuramadık.” diye konuştu.

“ERMENEK’İN FERYADINI DUYUN!”

CHP Milletvekili Ünver kömür ocaklarının Ermenek’te yaşamsal olduğunu ifade ederek konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Hem ocak sahipleri için hem madende çalışan emekçi kardeşlerimiz için hem nakliyeci esnafı için hem Ermenek ve civarındaki çarşı esnafı için ocakların yeniden çalışır hale gelmesi, getirilmesi elzemdir.” Yaşanan acılara kayıtsız kalınmaması, Ermenek'teki feryadın duyulması ve madenlerin, maden işçilerinin sorunlarının çözüme kavuşturulması, kömür ocaklarının yeniden çalıştırılması adına gerekli adımların atılması için çağrıda bulunan Ünver; “Buradan bir kez daha yetki sahibi siyasi erki Ermenek'in, Ermenekli madencinin, kömür işçilerinin feryadını duymaya davet ediyorum.” dedi.

“HER KOŞULDA DESTEK OLACAĞIZ”

Ermenek ve Ermenekli hemşehrilerinin yaralarının sarılması için bir an önce harekete geçilmesini ifade eden Ünver konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı: “Maden sahipleri ve maden emekçileriyle birlikte, başta kamyoncu esnafı olmak üzere, bu sektöre bağlı tüm esnafların ve yıllarca geçimini kömür ocaklarından sağlayan Ermenekli hemşerilerimin yüzünü güldürün. Biz, her koşulda bu yönde atılacak tüm adımlara destek olacağız. Bu vesileyle bu durumu, tüm Ermenek'in, hatta tüm Karaman'ın bu beklentisini bir kez daha ifade etmek ihtiyacı hissettim. Tekrar tüm hemşerilerimi saygıyla selamlıyor, festivalimizin başarılı geçmesini diliyorum. Düzenlenmesinde ve icrasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”