Ünver’in mesajı şu şekilde:

“Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Millet Mekteplerinin Başöğretmenliği görevini kabul ettiği tarih olan 24 Kasım 1928 tarihi temel alınarak 1981 yılından bu tarafa kutlanan Öğretmenler Günü tüm öğretmenlerimize kutlu olsun.

Başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm eğitim emekçisi öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyorum. Başöğretmeniniz Mustafa Kemal Atatürk’ün de söylediği gibi Türkiye Cumhuriyeti’nin çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmış ülkeler arasında yerini alması çabasında en büyük görev, "fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür" nesiller yetiştirmekle sorumlu öğretmenlerimize düşmektedir.

Öğretmenlerimiz günümüzde ücretli, sözleşmeli, kadrolu gibi ayrımlarla karşı karşıya kalmakta, atanamama gerçeği ile yüzleşmekte, atandığı zaman ise aldığı maaşla geçinememekte, yoksulluk, baskı ve nice dayatma ile mücadele etmektedir. Tüm bu zorluklara rağmen Atatürk'ün, "Öğretmenler; yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır" veciz sözünde vücut bulduğu gibi, bugün ülkemizin yaşadığı her türlü sorunu çözecek ve ülkemizi aydınlık ve refah dolu yarınlara taşıyacak olan nesiller yine öğretmenlerin eseri olacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle çevresine bilginin ışığını saçan bir eğitmenin torunu ve öğretmenin çocuğu olmaktan gurur duyduğumu belirterek, Cumhuriyetimizi genç nesillere, geleceğimizin teminatı olan o genç nesilleri de öğretmenlere emanet eden Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ü ve ebediyete irtihal eden Atatürk ilke ve inkılaplarına, Cumhuriyete ve çağdaş Türkiye ülküsüne bağlı tüm öğretmenleri saygıyla anıyor; dünyanın en kutsal ve en önemli mesleğini yapan kıymetli öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutluyorum."