Ünver’in mesajı şu şekilde:

“29 Ekim 1923 Pazartesi günü, saatler 20:30’u gösterirken, Atatürk’ün 1921 Anayasasında yaptığı değişiklik; milletvekillerinin oyları ve alkışlarıyla kabul edildi… “Türkiye Devleti’nin yönetim biçimi Cumhuriyettir.”

O günden bugüne 97 yıl geçti. Bağımsız, özgür, eşit ve mazlum milletlere örnek 97 yıl. Bugün, o büyük günün yıldönümünde Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarını bir kez daha minnetle ve şükranla anıyorum.

Bugün, 100 yaşına girmesine 3 yıl kala Türkiye Cumhuriyeti Devletinin vatandaşları olarak en büyük hedefimiz, bize emanet edilen Cumhuriyeti bugünkünden daha güçlü hale getirip gelecek nesillere teslim etmektir. Bu inanç ve güven, bu ülkenin her bir yurttaşında fazlasıyla mevcuttur.

Geçmişte Ulu Önder Atatürk’ün bağımsızlık ve özgürlük paydasında buluşturduğu milyonlar nasıl bağımsızlık uğruna döktükleri kanla azalmamış ve her gün daha da büyümüşse; bugün de aynı kararlılıkla demokratik, laik, Atatürk Cumhuriyeti için mücadeleye hazırdır ve mücadelesini sürdürmektedir.

Özgürlüğü, bağımsızlığı, vatanın bölünmez bütünlüğü için tek vücut olan milletimizin mücadelesiyle ve büyük fedakârlıklar sonucu kurulan, mazlum milletlere örnek olan Cumhuriyetimizin 97’nci yılı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun. Bize Cumhuriyet’i armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile şehit ve gazilerimizi rahmetle, saygıyla anıyorum.”