Cumhuriyet Halk Partisi Karaman Milletvekili Av. İsmail Atakan Ünver, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yaptığı konuşmalar ile ülkemizde, son bir yılda; dolar milyarderlerinin servetine servet katarak giderek zenginleştiklerini söyledi. Ünver, dar ve sabit gelirli vatandaşın ise enflasyon altında ezildiğini ifade etti. 2018 Dünya Ultra Zenginler Raporu’na göre İstanbul’da yaşayan dolar milyarderi sayısının bir yılda 8 kişi artarak 36 kişiye yükseldiğini aktaran Ünver; “Forbes’in En Zengin 100 Türk sıralamasında da 40 adet dolar milyarderimiz olduğunu öğrendik.” dedi.

BU ZULÜM YETMEZ Mİ?

TÜİK verilerine göre ülkemizdeki toplan gelirin %47,4’lük kısmının nüfusun en zengin yüzde 20’lik kesimine ait olduğunu hatırlatan Ünver sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Yoksulluk sınırının 6.147 lira, açlık sınırının da 1.893 lira olduğu Türkiye'de son altı aylık ekonomik gelişmeler ve yaşanan devalüasyondan sonra gelir adaletsizliği had safhaya ulaşmıştır. Buradan Hazine Bakanına sesleniyorum: Dar ve sabit gelirliyi bu gelir adaletsizliğinden kurtarmak için daha neyi bekliyorsunuz? Dar ve sabit gelirlinin uğradığı zulüm yetmez mi?”

ENFLASYON ALTINDA EZİLİYOR

CHP Milletvekili Av. İsmail Atakan Ünver ücretli çalışanların sıkıntılarını dile getirerek asgari ücretli, memur ve emeklinin ülkedeki gelir adaletsizliği ve enflasyon karşısında ezildiğini ifade etti. CHP’li Ünver; hükümetin bu konuda herhangi önleyici bir tedbir almadığını, böyle bir niyetinin dahi olmadığını söyledi. Ünver iktidarın uyguladığı orantısız vergi ve zamlarla ücretlileri ezdiğini belirtti.

ÜCRETLİ ÇALIŞANLAR UMURSANMIYOR

Milletvekili Ünver sözlerini şu şekilde tamamladı: “Aldığı maaşın yüzde 41'ini gıdaya, yüzde 25'ini kiraya harcayan, maaşından geriye kalan yüzde 34'üyle de ulaşım, sağlık, eğitim, haberleşme, giyim ve diğer masraflarını karşılamaya çalışan memurlar ile 1.603 liralık asgari ücretle sefalete mahkûm edilen işçi ve yetersiz emekli maaşıyla çaresizlik içinde kıvranan emeklilere karşı sergilenen bu umursamaz tavır Allah'tan reva mıdır?”

konuşma link1;https://www.youtube.com/watch?v=STyCtteAJRg

konuşma link2;https://www.youtube.com/watch?v=Hz_k_rmvc1o