Ünver mesajında; “8 Mart, 1857 yılında Amerika Birleşik Devletleri’ndeki bir grev esnasında çıkan yangında yaşamını yitiren 129 emekçi kadının anısına başlatılan ve dünyanın dört bir yanında kabul edilerek, kadınların kendini yeniden ifade ettiği, hakkını aradığı, eşitlik için haykırdığı bir gün olarak; kadın hak ve özgürlüklerinin hukuk ve toplum nazarında geliştirilmesi ve güçlenmesi için yapılan çalışmaları temsil etmiştir.

Fakat ne yazık ki kadınlar, 8 Mart’ı; iki yüz yıldır sürdürdüğü eşitlik ve özgürlük mücadelesindeki kazanımların her gün biraz daha tasfiye edildiği, bunları korumak ve yeni haklar elde etmek için sürekli sesini yükseltmek zorunda kaldıkları bir siyasi iklimde karşılıyor.

Hem toplumsal yaşamda hem de çalışma hayatında nice zorluklarla karşı karşıya kalan kadınlar, şiddetin en ağırına maruz bırakılıyor. Çalışma yaşamında yedek ve ucuz işgücü olarak nitelendirilmekte olan kadınlar, birçok iş alanında çalıştırılmamakta, sosyal haklarından mahrum bir şekilde sömürülmekte, şiddetin her türlüsüyle her dakika mücadele etmek, taciz ve tecavüz tehdidi ile yaşamak zorunda kalmaktadır. Okulda olması gerekirken, çocuk yaşta evlenmeye ve hatta anne olmaya zorlanan çocuklarımız bu anlayışa karşı isyanlarını, hayatları ile ödemekte, katledilmektedir.

Öte yandan, Mustafa Kemal Atatürk’ün birçok ülkeden önce seçme ve seçilme hakkı tanıdığı, özgürlük alanlarının genişletilmesine öncü olduğu kadınlar bugün, ülke nüfusumuzun yarısını oluşturmasına rağmen; iş dünyasında, siyaset dünyasında hem ülke hem de kendi gelecekleri üzerinde yeterince söz sahibi olamamaktadırlar.

Bizler, Cumhuriyet Halk Partisi olarak; yarınları için hak, hukuk, adalet peşinde yürüyen her kadının, eşit yaşam ve eşit iş hakkı isteyen tüm kadınların haklı mücadelesine her dönemde omuz verdik, bundan sonra da onların yanında olmaya devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, "Yeryüzünde gördüğümüz her şey, kadının eseridir." diyen Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde; kadınları ötekileştirmeden, din, dil, ırk, inanç, ayrımı yapmadan, kadına şiddete, cinsiyet ayrımcılığına karşı durarak aydınlık ve güzel yarınlara birlikte yürüyeceğimizi belirtir, tüm kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutlarım.” ifadelerine yer verdi.