Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi (TAKE) Projesi kapsamında; Topraksız, Az Topraklı üreticilere 6725 dekar Toprak Dağıtımı yapılan Süleymanhacı ile Ortaoba köylerinde hazırlanan “Ekmeğini Tarıma Yeni Kazandırılan Alandan Çıkar Projesi” kapsamında Süleymanhacı Köyünde 127 üreticiye 5017 dekar alan için 121.450 kg. Ortaoba köyünde 42 üreticiye 1708 dekar alan için 41.300 kg. olmak üzere toplamda 169 üreticiye 6725 dekar alan için 162.750 kg. arpa tohumluğu teslimi yapıldı.

Süleymanhacı ve Ortaoba Köylerinde düzenlene teslim törenine İl Tarım ve Orman Müdürü Yusuf Şahinbaş, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Ömer Koka ile üreticiler katıldı.

İl Müdürü Şahinbaş, yapmış olduğu konuşmada uzun yıllardır süre gelen toprak dağıtım çalışmasının nihayete ermesi ile bu alanlarımızın üretime kazandırıldığını, üreticimize bir nebze destek olmak için Bakanlığımızın yürütmüş olduğu projeler ile %75 hibeli tohum dağıtımının yapıldığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ekilmemiş 1 karış toprak kalmasın sözleri doğrultusunda çalışma yaptıklarını dile getiren İl Müdürü Şahinbaş, projelerinde desteklerini hiçbir zaman eksik etmeyen başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, Karaman Valisi Tuncay Akkoyun, Milletvekilleri Karaman Milletvekili Dr. Recep Şeker, Av. Selman Oğuzhan Eser ile Projede emeği geçen çalışma arkadaşlarına teşekkür etti.