Polisevinde gerçekleştirilen toplantıya; Vali Koca’nın yanı sıra İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Mustafa Akış, Cumhuriyet Savcısı Ali Resul Ceritlioğlu, Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Vali Yardımcısı Erkan Karahan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne ve koordinasyonun diğer üyeleri katıldı.
Madde bağımlılığı ve etkileri konusunun ele alındığı kurul toplantısının ilk bölümünde; İl Emniyet Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlükleri madde bağımlılığı ve etkinlerine yönelik sunumlarını yaptılar.
Madde bağımlılığı ve etkilerinin farklı yönleriyle incelenip, araştırıldığı toplantıda, uyuşturucu ve ilimizdeki uyuşturucu kullanımına ilişkin bilgilerin yanı sıra uyuşturucu ve madde kullanımının önlenmesine yönelik olarak kurumların yürüttüğü çalışmalar konusunda da kurul üyelerine bilgiler verildi.
Toplantıda ayrıca madde bağımlılığının toplum üzerindeki olumsuz etkileri ile madde bağımlılığı ve uyuşturucu ile mücadelede alınacak önlemler konusu vurgulandı. Toplantının devamında 2015 yılı Haziran ayı içerisinde yapılan toplantıda alınan kararlar ve bu kararların uygulama süreçleri ile madde bağımlılığı ve uyuşturucu konusunda koordinasyon kurulunun, 10 aylık döneminde yürütülen ve devam eden çalışmaları ele alındı.