KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği (UNİKOP) tarafından bu yıl beşincisi düzenlenecek olan Uluslararası KOP Bölgesel Kalkınma Sempozyumu, KTO Karatay Üniversitesinin dönem başkanlığında ve ev sahipliğinde 26-28 Ekim 2017 tarihleri arasında Konya’da yapılacak.

Ulusal ve uluslararası düzeyde bilim insanları ile sektör temsilcilerini bir araya getirecek sempozyumda bu yıl “Yenilenebilir Enerji”, “Tarım-Kırsal Kalkınma” ile “Sosyal ve Beşeri Kalkınma” temalarında bildiri ve posterler yer alacak.

Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’nın desteği ve koordinasyonuyla kurulan KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği, 2013 yılında Selçuk Üniversitesi, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, Aksaray Üniversitesi, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, KTO Karatay Üniversitesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi’nin bir araya gelmesi ile faaliyetlerine başladı. Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi, Kırıkkale Üniversitesi, Bozok Üniversitesi, Ahi Evran Üniversitesi ve Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitelerinin de katılımı ile genişleyerek faaliyetlerini sürdüren KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği (UNİKOP), V. Uluslararası KOP Bölgesel Kalkınma Sempozyumu hazırlık çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.

“UNİKOP BİRLİKTELİĞİ ROL MODEL OLDU”

KOP Bölgesindeki üniversiteler arasında eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve toplumsal hizmet gibi alanlarda akademik ve idari iş birlikleri sağlamak, kamu-üniversite-sanayi etkileşimi ve üniversite-şehir bütünleşmesini hayata geçirmek için KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’nın desteği ve koordinasyonu ile 2013 yılında kurulan UNİKOP’un kuruluş amacına yönelik faaliyetleri ve ektin çalışmaları nedeniyle Kalkınma Bakanlığı tarafından diğer Kalkınma İdarelerine de rol model olarak önerildiğine değinen KOP Başkanı İhsan Bostancı, tarih öncesi çağlardan günümüze kadar sosyal, kültürel, ekonomik ve idari alanlar başta olmak üzere çok sayıda uygarlığa ev sahipliği yapan ve önemli merkez olma özelliği ile ön plana çıkan KOP Bölgesinin, ülke kalkınmasına katkılarını sürdürdüğünü belirtti.

Birliğin üye sayısının yeni katılan üniversitelerle birlikte 11’e ulaştığını kaydeden Başkan Bostancı, “Bugün dün olduğundan çok daha büyük bir aileyiz” diyerek “UNİKOP bünyesinde yer alan üniversitelerimizi Bölgesel Kalkınmanın en dinamik aktörleri olarak görüyoruz. İdare olarak akademik camiadan aldığımız güçle bulunduğumuz coğrafyadaki kalkınma sürecini şekillendiriyoruz. Üniversitelerimizin, akademisyenlerimizin ve öğrencilerimizin katkısı olmaksızın bir bölgesel kalkınma hareketinin başarıya ulaşmayacağının bilincindeyiz” dedi.

“SEMPOZYUMA BU YIL KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ EV SAHİPLİĞİ YAPACAK”

KTO Karatay Üniversitesi Rektörü ve UNİKOP Dönem Başkanı Prof. Dr. Bayram Sade, günümüzde dünya için en büyük gücün eğitimli insan gücü olduğunun tekrar tekrar hatırlatılması gerektiğini belirterek, “Toplumsal sermayesine önem veren ülkelerdeki gelişim diğer ülkelerin çok ötesinde olmaktadır. Öncelikle ülkemizin refah seviyesini yükseltmek için eğitime ihtiyacımız var. Diğer yandan ise insanların bireysel refahlarını sağlamanın yolu da eğitimden geçmektedir. Gelişen birey hem kendisine, hem çevresine, hem de ülkesine daha fazla yarar sağlayacak bir kapasiteye ulaşacaktır” diye konuştu.

Bu yıl beşincisi düzenlenecek olan sempozyuma ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını vurgulayan Rektör Bayram Sade, “KTO Karatay Üniversitesi’nin dönem başkanlığı ve ev sahipliğinde gerçekleştireceğimiz V. Uluslararası KOP Bölgesel Kalkınma Sempozyumuna yurt içinden ve dışından yüzlerce bilim insanı ve ilgili sektör temsilcileri katılacak. Bu yıl, bölgemizin ve dünyanın en önemli konularının başında gelen “Yenilenebilir Enerji”, “Tarım-Kırsal Kalkınma” ve “Sosyal ve Beşeri Kalkınma” temalarını içeren bildiri ve posterler kabul edeceğiz. Son bildiri kabul tarihimiz 31 Ağustos 2017 Perşembe günü mesai bitimine kadar. Sempozyumda yer almak isteyen katılımcılarımızın http://unikop2017.karatay.edu.tr adresinden gerekli bilgilere ulaşabilirler” diye konuştu.