Karaman’da Piri Reis Vadisi Projesi kapsamında yapılan ve uzun süredir boş olarak duran Vadi Park AVM, girişimci esnaf Murat Coşar’ın büyük çabalarıyla can bulmaya başladı.

Kendisi de Karaman’ın yerel ve tanınmış esnaflarından biri olan Murat Coşar’ın, Vadi Park’ta tamamen yerel esnafların markalarından oluşacak bir çalışma ortamı ile yola çıktığı hayali gerçekleşmeye başladı.

 Vadi Park AVM yavaş yavaş dolarken bölge halkı da durumdan oldukça memnun. Şu anda çocuk oyun alanlarından bowling ve bilardo salonlarına, restorandan manav ve hazır giyim dükkânlarına kadar birçok esnafın yerini aldığı Vadi Park son birkaç dükkân için yeni işletmecilerini bekliyor.

Girişimci esnaf Murat Coşar;’’ Burası çok güzel bir mekân ve buraya hayat vermeye başladık. Harika parkları, süs havuzları, yürüyüş alanları ile şehrin gözde yerlerinden biri. Yerli esnaflarımız rağbet etmeye başladılar ve birçok dükkânı kiraya verdik. 2031 yılına kadar kiralamış olduğum Vadi Park Alışveriş Merkezindeki mağazaları öncelik Karaman esnafı olmak şartıyla cazip fiyatlara kiraya veriyoruz. İlgilenen esnaf arkadaşlar 0541 694 71 47 numaralı telefondan bana ulaşabilirler. Kurumsal firmalara burada yer vermeyi düşünmüyoruz” dedi.

Ayrıca Coşar, Şehrimizin usta ressamlarından sanatkâr Aynan Çolakoğlu ile çalışmaya başladıklarını özellikle Karaman tarihini, dokusunu anlatan Karaman Kalesi gibi,  Yunus Emre, Muammer Baran gibi önemli şahsiyetlerin Vadi Park’ın duvarlarına nakşedildiğini ifade etti. Coşar;’’ Vadi Park’a hem şehir içi hem de şehir dışından gezmeye ve alışveriş için gelen vatandaşlarımızın Karaman’ın değerlerinin tanıtılması noktasında Ressam Aynan Çolakoğlu Hanımla çalışmaya başladık. Gerçekten çok güzel eserler çıkmaya başladı. Yerel değerlerimizin yanında Kemal Sunal, Güdük Necmi gibi birçok unutulmaz insanımız da bu duvarda yerlerini almaya başladı. Görenler şimdiden bile büyük ilgi göstermeye başladılar. Bu resimleri görenler hemen fotoğraf çektirmeye başladılar. Bizler ziyaretçilerimizi en iyi şekilde ağırlamanın en iyi hizmeti vermenin çabasındayız. Aynan Hanıma verdiği hizmet ve gösterdiği büyük emeklerden dolayı çok teşekkür ediyorum. Tüm hemşehrilerimizi en kısa zamanda Vadi Park’a davet ediyoruz” dedi.